Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τον κάλεσαν στο πάρτι; Θα χορέψουν…

Τον κάλεσαν στο πάρτι; Θα χορέψουν…

gondas spyros koromilas ilias

Με 18μηνη αναστολή της δήλωσης ενέργειας τιμωρήθηκε από το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ (μετά από μυστική ψηφοφορία) ο Σπύρος Γκόντας. Αφορμή (κανείς δεν πείθεται ότι αυτή ήταν η αιτία) ήταν οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «Documendo» κατά «θεσμών και ατόμων που διακονούν από διάφορες θέσεις στις Επιτροπές και Όργανα της ΟΔΚΕ και της ΕΟΚ, και κατά συναδέλφων διαιτητών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση.

Την ουσία της τιμωρίας, το αν είναι σύννομη ή όχι, το πού αποσκοπεί, καθένας μπορεί να το κρίνει. Κι είναι αλήθεια ότι έχει κριθεί στη συνείδηση του κόσμου και ο Σπύρος Γκόντας, αλλά και η διοίκηση (;;;) της ΟΔΚΕ. Αυτό που έχει σημασία είναι πως μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της κόντρας, αφού το μόνο που κατάφεραν οι παράγοντες της Ομοσπονδίας Διαιτητών (σε απόλυτη ευθυγράμμιση -κι αυτό μόνο έκπληξη δεν προκαλεί- με την ηγετική ομάδα της ΕΟΚ) ήταν να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου.

Ο Σπύρος Γκόντας είναι έτοιμος να απασφαλίσει, καθώς θεωρεί απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και παράνομη την ενέργεια της ΟΔΚΕ. Δεν πρόκειται (φυσικά) να προσφύγει στα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα, αλλά στα ελληνικά δικαστήρια. Και δεν θα είναι μόνο η συγκεκριμένη τιμωρία το αντικείμενο της διαβούλευσης…

Ο διεθνής διαιτητής θεωρεί πως από τη μια θίγετε βάναυσα η προσωπικότητά του, αλλά από την άλλη αυτή η τιμωρία είναι «παράσημο», είναι τιμή, ανάλογη με αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του. Μιλάμε για έναν διαιτητή που έχει συμμετοχές σε: 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 2 Πανευρωπαϊκά, 1 φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, 3 Ευρωπαϊκούς Τελικούς, 3 Τελικούς Κυπέλλου, 25 τελικούς Ελληνικού Πρωταθλήματος, 250 αγώνες Ευρωλίγκας, 170 αγώνες Eurocup, εκατοντάδες αγώνες FIBA και χιλιάδες αγώνων στα διάφορα ελληνικά πρωταθλήματα.

Με 12μηνη αναστολή ενέργειας τιμωρήθηκε κι ο Γιάννης Φούφης. Στην ΟΔΚΕ αποφάσισαν να… μετρήσουν το μπόι τους (τσάμπα κόπος), όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν ακόμα πιο ασταθές το σανίδι πάνω στο οποίο πατάνε. Πέραν από τις ποινές, φαίνεται ότι τους αρέσει η ροκ μουσική κι ο Γκόντας υπόσχεται να… ακούσουν «σκληρό ροκ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…