Κεντρική Διεθνή Συγκινεί ο Γκιλ! “Θα θυμόμαστε για πάντα τον Χάνεϊκατ”

Συγκινεί ο Γκιλ! “Θα θυμόμαστε για πάντα τον Χάνεϊκατ”

anthony gill khimki cska

Σε μια άκρως συγκινητική συνέντευξη, ο Άντονι Γκιλ μίλησε μέσα από το προσωπικό του blog στο σάιτ της Euroleague για τους στόχους που θέλει να πετύχει φέτος με την φανέλα της Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά και για τον άδικο χαμό του Τάιλερ Χάνεϊκατ που αποτέλεσε ένα γερό χτύπημα τόσο στους παίχτες όσο και στο τεχνικό επιτελείο της ρωσικής ομάδας. Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κοινωνική του δράση ιδιαίτερα όσον αφορά τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους.

“Μερικές φορές, ξεχνάμε πως οι αθλητές έχουμε μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους γύρω μας. Πρέπει να κάνουμε δουλειά και να προσφέρουμε στην κοινωνία, πρέπει οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν ότι νοιαζόμαστε γι΄αυτούς. Πέρσι πήγα σε ορφανοτροφεία της Χίμκι και μου άρεσε πολύ. Θέλω να κάνω πράγματα για τα παιδιά. Το κλαμπ με βοήθησε να βρω παιδιά που έχουν προβλήματα στο σπίτι, οπότε ήθελα να είμαι εκεί μαζί τους και να τους κάνω να χαμογελάσουν.

Κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι, μιλήσαμε. Μερικοί ήξεραν αγγλικά, αλλά είχαμε και μεταφραστή. Φάγαμε, παίξαμε βίντεο παιχνίδια, ήταν υπέροχα. Είχε πλάκα! Ήπια τσάι και πρέπει να πω πως συνολικά ήταν μία τρομερή εμπειρία. Πέρασα πολύ ωραία. Από τα χαμογέλα των παιδιών, κατάλαβα πως και αυτά πέρασαν εξίσου καλά.

Αυτή την εβδομάδα βρέθηκα και με ηλικιωμένους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να βοηθάμε την κοινότητα με όποιον τρόπο μπορούμε,. Αυτή η ιδέα ήταν φανταστική για όλους μας. Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να γελούν, όσους περισσότερους μπορώ τόσο το καλύτερο. Δεν θέλω αυτό να είναι κάτι που συνέβη μία φορά και μετά ξεχάστηκε.

Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν πως κάποιος είναι μαζί τους κάθε εβδομάδα. Δεν το κάνω για τα media ή για την προσοχή. Θέλω να βλέπω τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους! Σκοπεύω μάλιστα να τους φέρω και στα παιχνίδια της Euroleague, να δουν πραγματική δράση”, υποστήριξε αρχικά ο παίχτης της Χίμκι, ενώ στην συνέχεια στάθηκε στον αντίκτυπο που είχε το άκουσμα του θανάτου του Τάιλερ Χάνεϊκατ στην ρωσική ομάδα λέγοντας:

“Στη Χίμκι έχουμε μία διαφορετική κατάσταση, εξαιτίας όλων όσων έχουν συμβεί με τον Τάιλερ. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να γίνουμε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε και προσωπικά να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος συμπαίκτης. Θέλω να έχω καλή σχέση με όλους τους συμπαίκτες μου και να μοιράζομαι θέματα της ζωής τους. Θέλω να ξέρουν πως θα έχουν κάποιον να μιλήσουν αν το χρειαστούν, να θεωρούν πως είμαστε οικογένεια. Αυτό που έγινε στον Τάιλερ μας χτύπησε όλους και μας ένωσε. Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με το μπάσκετ εδώ. Είναι η αληθινή ζωή. Πρέπει να είμαστε οικογένεια. Κανείς δεν το περίμενε αυτό που συνέβη. Ήμουν συγκάτοικος του στα εκτός έδρας παιχνίδια και δεν είχα καταλάβει τίποτα. Είναι δύσκολο για κάποιους ανθρώπους να ζουν σε ξένη χώρα και σε μία διαφορετική κουλτούρα, ειδικά αν δεν μπορούν να προσαρμοστούν. Ο Ταίλερ ήταν ένα σπουδαίο κομμάτι της ομάδας. Η ενέργεια και ο χαρακτήρας του μας έφερνε ζωή. Θα τον θυμόμαστε για πάντα”.

Στη συνέχεια είπε: “Νιώθω πολύ άνετα στο κλαμπ. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να νιώθω κομμάτι της χώρας και η συμπεριφορά των Ρώσων με έκανε να είμαι άνετος. Έγινε πιο εύκολο για εμένα και πλέον μπορώ να πω πως η Χίμκκι είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έχω πολλούς φίλους εδώ και η ομάδα είναι πραγματικά σαν μία οικογένεια”.

Τέλος εστίασε στους αγωνιστικούς στόχους που θα προσπαθήσει να φτάσει η ομάδα του Έλληνα τεχνικού την φετινή σεζόν λέγοντας: “Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Πολλοί παίκτες είναι εκτός αυτή τη στιγμή λόγω των Εθνικών ομάδων, αλλά θεωρώ πως τα πάμε καλά και ο στόχος είναι να έχουμε καλύτερη πορεία σε σχέση με την περσινή σεζόν. Προσωπικά, αυτό ελπίζω και για τον εαυτό μου. Έχω αυτοπεποίθηση και ξέρω τι πρέπει να κάνω για την ομάδα, θέλω να την βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε παιχνίδια και να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά στα πλεί-οφ. Δουλεύουμε σκληρά και ψάχνουμε τους τρόπους για να το πετύχουμε. Θα είμαστε εντάξει, αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …