Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Σερέλης: “Πιο ελληνικό και πιο ανταγωνιστικό”

Σερέλης: “Πιο ελληνικό και πιο ανταγωνιστικό”

serelis

Σε δηλώσεις του στο αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για την ομάδα του Λαυρίου, ο Χρήστος Σερέλης υποστήριξε ότι η ομάδα του φέτος θα είναι πιο… ελληνική, αλλά το ίδιο ανταγωνιστική.

Αναλυτικά το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

“Η σεζόν για το Λαύριο Aegean Cargo άρχισε με το ιστορικό πρώτο του παιχνίδι στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα της Λαυρεωτικής πέρυσι κατέκτησε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα, την καλύτερη στην ιστορία του, και εξασφάλισε την παρουσία του στο FIBA Europe Cup. Στόχος για τη νέα σεζόν είναι να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Ο Μακένζι Μουρ, πολυτιμότερος της περυσινής ομάδας, αποχώρησε με τους «κυανοκίτρινους» φέτος να ποντάρουν πολύ στο ελληνικό στοιχείο. Έτσι τη φανέλα της ομάδας θα φορέσουν μεταξύ άλλων ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ο Μιχάλης Λούντζης που παραχωρήθηκε από τους πρωταθλητές με υποσχετική (όπως και πέρυσι στα Τρίκαλα BC Aries), αλλά και ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, ένα από τους καλύτερους πλέι μέικερ στην Α2 την προηγούμενη σεζόν. Δίπλα τους και οι επίσης νεαροί Δημήτρης Ερμείδης και Γιάννης Γκαβασιάδης.

Στους ξένους, οι Τζαμάν Νίξον και Ντορόν Λαμπ θα συνεχίσουν και τη νέα περίοδο. Κάτοικος Λαυρίου έγινε ένας από τους πιο σταθερούς ξένους τα τελευταία χρόνια στην Basket League, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ενώ την πεντάδα των ξένων συμπληρώνουν ο Σάιλας Μέλσον στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν της καριέρας του και ο σέντερ Τάι Οντιάσε που μετά από το περυσινό σύντομο πέρασμα από την Ισπανία, θέλει να κάνει και αυτός την πρώτη του γεμάτη επαγγελματική σεζόν. Στον πάγκο, ο Χρήστος Σερέλης, θα αρχίσει την 15η διαδοχική του σεζόν ως προπονητής του Λαυρίου Aegean Cargo.

«Πιο ελληνική και το ίδιο ανταγωνιστική ομάδα»

Χρήστος Σερέλης (προπονητής): «Οι στόχοι της ομάδος είναι αν μπορέσουμε να φανούμε το ίδιο ανταγωνιστικοί όπως και πέρυσι. Σε μία χρονιά στην οποία έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μία πιο νεανική ομάδα και πιο ελληνική, αλλά θεωρώ ότι βλέποντας την προετοιμασία της ομάδας η οποία έχει ξεκινήσει, ότι τα παιδιά έχουνε πάρα πολύ μεγάλη όρεξη για να τα καταφέρουν. Νομίζω ότι κάθε χρόνος είναι διαφορετικός, άρα όπως πάντα να σωθούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα και από εκεί και πέρα να πλασαριστούμε στην καλύτερη δυνατή θέση την οποία μπορούμε να κατακτήσουμε.

Πιστεύω πως θα έχουμε ένα πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα φέτος. Το πιο δυνατό από κάθε άλλη χρονιά τα τελευταία χρόνια, εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς καμία ομάδα, κανένας παίχτης, να βλέπουμε όμορφο μπάσκετ με πολύ κόσμο στα γήπεδα και γενικότερα ο φίλαθλος κόσμος να απολαύσει το άθλημα που αγαπάμε».

«Νιάτα και όρεξη»

Mιχάλης Περράκης (αρχηγός): «Καταρχάς να έχουμε όλοι υγεία τη νέα χρονιά που έρχεται το οποίο είναι και το πιο σημαντικό και πιστεύω πως αν το καταφέρουμε αυτό θα είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν. Θεωρώ ότι έχοντας νεανική ομάδα θα φτάσουμε τα στάνταρ μας πάρα πολύ ψηλά, έχουμε πολύ όρεξη και πιστεύω πως με την δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις θα φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά.

Οι προσθήκες των Ελλήνων παιχτών φέτος μας δίνουν φρεσκάδα, νιάτα και όρεξη τα οποία θα βγάλουμε μέσα στο γήπεδο με πολύ διάθεση.

Εύχομαι όλες οι ομάδες και οι παίχτες να έχουν υγεία, όλοι οι προπονητές να έχουν υπομονή και υγεία και εύχομαι να βλέπουμε όλο και καλύτερο μπάσκετ το οποίο και γίνεται όλο και πιο ποιοτικό κάθε χρόνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Δεν αντέξαμε στην πίεση του Άρη»

Πρόκληση για το Λαύριο είναι τα play out. Ο τεχνικός του Λαυρίου, Κώστας Μέξας μετά την ήτ…