Κεντρική Διεθνή Σάκοτα: “Είμαι Σέρβος, αλλά ό,τι έχω πετύχει το χρωστάω στην Ελλάδα”

Σάκοτα: “Είμαι Σέρβος, αλλά ό,τι έχω πετύχει το χρωστάω στην Ελλάδα”

sakota 1

Ο Ντούσαν Σάκοτα είναι ο καταλληλότερος παίκτης για να μιλήσει για το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Σερβία για τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, ο οποίος  έχει γεννηθεί στη Σερβία, αλλά ζει στην Ελλάδα, έχοντας φορέσει τη “γαλανόλευκη” φανέλα, μίλησε στη σερβική εφημερίδα Sportski Zurnal.

“Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τη Σερβία, επειδή η Ελλάδα παίζει πλήρης. Οι Έλληνες έχουν ήδη ρεκόρ 6-0 και χρειάζονται μόνο μία νίκη για να περάσουν. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για τη Σερβία, γι’ αυτό θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσει για να νικήσει”, δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

Πάντα λέω ότι είμαι από τη Σερβία. Είμαι Σέρβος, όμως ό,τι έχω πετύχει στην καριέρα μου στο μπάσκετ το χρωστάω στην Ελλάδα. Όταν με κάλεσαν στην Εθνική, πήγα και στα πρώτα δύο παράθυρα έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για να τη βοηθήσω να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι αυτός ήταν ένας τρόπος να ανταποδώσω όσα μου πρόσφερε το ελληνικό μπάσκετ”.

Μιλώντας για το κλειστό του Ηρακλείου, έδρα του αγώνα της Πέμπτης, ο Σάκοτα είπε: “Είναι ένα μεγάλο κλειστό, χωρητικότητας επτά χιλιάδων θέσεων. Η ατμόσφαιρα θα είναι υπέροχη, γιατί είναι βέβαιο πως θα γεμίσει. Εκτός αυτού, στους Έλληνες αρέσει πολύ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Σίγουρα θα θέλουν να πάνε να τον δουν από κοντά. Και φυσικά όλους τους άλλους αστέρες μας, όπως επίσης και τους Έλληνες. Ειδικά από τη στιγμή που η Ελλάδα παίζει πλήρης και μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λείπει. Αν ερχόταν κι αυτός, δεν θα έπεφτε καρφίτσα. Αλλά νομίζω ότι αυτό θα συμβεί έτσι κι αλλιώς”.

Ο άσος της ΑΕΚ δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει τη Σερβία στο Βελιγράδι, μιας και μπορεί να βρεθεί στις κλήσεις του Σκουρτόπουλου για τα επόμενα παιχνίδια. “Ειλικρινά, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το παιχνίδι. Δεν θα ήθελα να παίξω εναντίον της Σερβίας στο Βελιγράδι. Αλλά είμαστε όλοι επαγγελματίες. Όπως είπα, μεγάλωσα μπασκετικά στην Ελλάδα κι εκεί έχτισα όλη την καριέρα μου”, τόνισε.

Για τον όμιλο της Εθνικής μας, σχολίασε: “Η Ελλάδα θα περάσει εύκολα. Αν δεν καταφέρει τώρα να πάρει έστω και μία νίκη, που νομίζω ότι θα τα καταφέρει, θα έχει την ευκαιρία στα επόμενα παράθυρα. Η Γεωργία, νομίζω ότι δεν θα έχει κανέναν από τους καλούς της, θα έχει πρόβλημα με τον Σενγκέλια και τους άλλους παίκτες από την Ευρωλίγκα και θα εμφανιστεί αποδυναμωμένη. Αυτή θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα να πάρει τη νίκη που χρειάζεται. Για τη Σερβία κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να πάει στην Κίνα.

Θα ήθελα πάντως Ελλάδα και Σερβία να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όσο για το μεταξύ τους παιχνίδι, οι πιθανότητες είναι 50-50. Θέλω και οι δύο ομάδες να έχουν τύχη. Και επαναλαμβάνω, θα ήθελα να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο μακριά και οι δύο. Πράγμα που πιστεύω ότι θα συμβεί”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…