Κεντρική Basket League Άρης “Θα ανέβουμε σίγουρα τον ανηφορικό δρόμο που έχουμε…”

“Θα ανέβουμε σίγουρα τον ανηφορικό δρόμο που έχουμε…”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στάθηκε πως θα πρέπει να υπάρχει στήριξη στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από την Νίζνι και τόνισε ο Άρης θα αγωνιστεί κανονικά στο FIBA Europe Cup.

Συγκεκριμένα είπε:

Για την ήττα: “Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Δεν ήμασταν αρχικά έτοιμοι ψυχολογικά και στη συνέχεια οργανωτικά. Δεχτήκαμε πίεση και ήταν λες και είχαμε μια κουκούλα μπροστά μας. Κάποια στιγμή μπήκαμε στο παιχνίδι, μπήκε και ο κόσμος αλλά οι αποφάσεις μας ήταν πολύ άσχημες. Οι στατιστικές κατηγορίες λένε την αλήθεια και δεμ χρειάζεται να πω κάτι.

Για την συνέχεια: “Ο δρόμος μας είναι ανηφορικός. Αυτό τον δρόμο θα τον ανέβουμε σίγουρα. Σίγουρα, σίγουρα (σ.σ. το είπε τρεις φορές)… Θα μάθουμε από τις ήττες. Το να κατεβάσεις τα κεφάλια και να λες δικαιολογίες, δε λέει κάτι. Ήταν ένα κακό παιχνίδι. Και εγώ προσωπικά δεν ετοίμασα καλά το παιχνίδι. Δε γίνεται η ομάδα να έπαιξε έτσι. Όλοι έχουμε ευθύνες. Σήμερα είναι 28 του μηνός. Έχουμε 40-45 μέρες μαζί και δεν έχουμε καλά καλά ξεκινήσει τη χρονιά. Αλίμονο αν αφήσουμε τις δικαιολογίες να μας κερδίσουν. Η ψυχή και η καρδιά, θέλει αντοχή και υποστήριξη. Στη Νίζνι είχαμε ψυχολογικό αβαντάζ. Δεν είχαμε να χάσουμε κάτι, η Νίζνι είχε. Σήμερα είχαμε πίεση και δεν την αντέξαμε”.

Για τις πολλές άστοχες βολές: “Εσείς ξέρετε τι μάχη έγινε το καλοκαίρι για να φτιάξουμε αυτή την ομάδα. Ξέρετε τι μπάτζετ είχαμε. Αν έβαζαν και τις βολές, δεν θα έκανε αυτό το μπάτζετ. Ένας άνθρωπος γεννιέται με κάτι που πρέπει να διορθώσει. Ζητάμε στοργή, συνθήκες και ζεστασιά-ώθηση του ονόματος στους παίκτες. Αν ο ΜακΓκι με το σώμα που έχει, έβαζε και τις βολές θα έκανε 500 χιλιάδες και όχι 70. Χρειάζονται 20 χιλιάδες επαναλήψεις για να αλλάξει η μυϊκή συνήθεια. Δε μπορούμε στα 30 να τους πάμε στο νηπιαγωγείο”.

Για το ότι ο Βεργίνης δεν αγωνίστηκε: “Ο Βεργίνης θα μπορούσε να παίξει. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης στις συνεργασίες. Η ομάδα πορεύεται με πίεση σε όλο το γήπεδο. Είναι έξω από το στυλ του Δημήτρη το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όταν δημιουργηθούν οι αυτοματισμοί, ο Δημήτρης θα παίξει.”

Για το αν η ομάδα θα συμμετάσχει στο FIBA Europe Cup: “Κανονικά. Στις 17 Οκτωβρίου είναι η πρώτη αγωνιστική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ΚΑΕ Άρης: Στα κίτρινα ο Σακούρ Τζούστον

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου Αμερικάνου φόργουορντ, Σακούρ Τζούστον, με…