Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Μεγάλη τιμή για τον Προμηθέα το φιλικό με την Ούνικς Καζάν”

“Μεγάλη τιμή για τον Προμηθέα το φιλικό με την Ούνικς Καζάν”

promitheas

Προμηθέας συνεχίζει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν και στο πλαίσιο αυτής θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση την Ούνικς Καζάν. Σήμερα (12/09), πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του φιλικού και ο Μάκης Γιατράς τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα της Πάτρας το φιλικό με τη ρωσική ομάδα.

Αναλυτικά:

Χρήστος Μήλας (πρόεδρος ΚΑΕ Προμηθέας): “Είναι η πρώτη μας συνάντηση για την φετινή χρονιά και γίνεται με την ευκαιρία της διεξαγωγής του μεγάλου φιλικού αγώνα με την Ούνικς Καζάν το Σάββατο στην Πάτρα. Η ομάδα που θα υποδεχτούμε στο «Τόφαλος» έχει αρκετές διακρίσεις στην Ευρώπη, ενώ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της κι έναν εξαιρετικό Έλληνα προπονητή, τον Δημήτρη Πρίφτη. Είναι μεγάλη μας χαρά το ότι θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα και ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλη τιμή και για την ομάδα μας, αλλά και για την πόλη μας, το ότι στην Πάτρα θα βρεθεί ένας τόσο δυνατός αντίπαλος. Ουσιαστικά η αναμέτρηση αυτή θα είναι μια πρόβα, ένα test event, για να δούμε και κάποια πράγματα στο «Τόφαλος».

Όπως γνωρίζετε έχουμε κάνει αρκετές παρεμβάσεις στους χώρους και στο παρκέ της κεντρικής σάλας του γηπέδου, με την βοήθεια πάντα της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Απομένουν ακόμη κάποιες μικρολεπτομέρειες για να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θέλουμε ενόψει και της συμμετοχής μας στα επίσημα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι για να διοργανώσουμε τον σπουδαίο φιλικό αγώνα με την Ούνικς Καζάν. Οι πατρινοί φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από την φετινή μας ομάδα. Καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό να έρθει στο γήπεδο. Πιστεύω ότι αξίζει σε αυτό το νέο μας ξεκίνημα, οι παίκτες μας να νιώσουν τον κόσμο δίπλα τους.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι πολύ λογική και προσιτή, μόλις στα 5 ευρώ, ενώ ελεύθερη είσοδος θα έχουν όλοι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Να έχουμε υγεία και προσωπικά πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε όλοι πάλι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Εγώ θα είμαι σίγουρα, το λέω από τώρα ό,τι και να γίνει. Σημασία, άλλωστε, δεν έχει η θέση που θα τερματίσει κάποιος στην τελική βαθμολογία για να κριθεί επιτυχημένος ή όχι, αλλά το αν θα έχει επιτύχει τους στόχους που αυτός ο ίδιος έχει θέσει για την ομάδα του και για τον εαυτό του”.

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το ότι θα φιλοξενήσουμε την Ούνικς Καζάν στην Πάτρα. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με εξαιρετικό ρόστερ, που θα πρωταγωνιστήσει στο Eurocup. Πέρσι φιλοξενήσαμε στην πόλη μας την Νταρουσάφακα, φέτος θα κάνουμε το ίδιο με την Ούνικς Καζάν και ευχαριστούμε γι΄ αυτό και τον κόουτς, Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος δέχτηκε να φιλοξενηθεί η ομάδα του στην Πάτρα για να δώσει δυο φιλικά παιχνίδια. Σκοπός μας αυτήν την στιγμή δεν είναι τα αποτελέσματα στους αγώνες προετοιμασίας. Αυτά δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα και να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει, με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας. Παρότι πρόκειται για φιλικό παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν, καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να δει την ομάδα και τα καινούργια της πρόσωπα. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας να μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε μια διαδικασία δύσκολη και επίπονη, όχι μόνον για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες ειδικά αυτήν την εποχή. Έχουμε κάποια μικρά προβλήματα , αλλά αυτά είναι συνηθισμένα στις προετοιμασίες. Σε ό,τι αφορά τον Αλεξάντερ Λίποβι μπορεί να λείπει λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Ουκρανίας, αλλά στην ουσία είναι σαν να μην λείπει, καθώς ενημερώνεται καθημερινά για την ομάδα και ξέρει τι θέλουμε από αυτόν.

Θα τον έχουμε μαζί μας στην Τουρκία και στο τουρνουά της Τόφας Μπούρσα. Τέλος, θέλω να επαναλάβω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία για τον Προμηθέα δεν ήταν τόσο η πολύ καλή πορεία που κάναμε πέρσι. Άλλωστε, πολλές ομάδες στο παρελθόν έχουν κάνει παρόμοιες πορείες και μετά εξαφανίστηκαν. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η ανέγερση του αθλητικού μας κέντρου στον Καστελλόκαμπο που ανεβάζει αυτόματα επίπεδο τον Σύλλογο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…