Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο”

“Μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο”

ethniki gynaikon ellada servia katerina sotiriou

Η Εθνική Γυναικών ύστερα από την εξαιρετική της πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα συμμετάσχει σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης και τόνισε ότι είναι μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο.

Αναλυτικά:

Από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στην πρώτη παρουσία της Εθνικής σε Παγκόσμιο είναι η Κατερίνα Σωτηρίου. Οκτώ χρόνια μετά η 34χρονη φόργουορντ θυμάται εκείνες τις μέρες τονίζοντας ότι η εμπειρία, αλλά και ο ενθουσιασμός θα είναι ο οδηγός για την ομάδα στη φετινή διοργάνωση.

«Το προηγούμενο Παγκόσμιο ήταν μια τρομερή εμπειρία, όπως εξάλλου, θεωρώ ότι θα είναι και αυτή που έχουμε μπροστά μας. Απλά τότε, το 2010 στην Τσεχία ήμασταν πιο άπειρες. Τώρα έχουμε την εμπειρία από την παρουσία μας στο ενδιάμεσο σε αρκετά Ευρωμπάσκετ, διαχειριζόμαστε καλύτερα τα πράγματα και όλα αυτά δίνουν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ζήσουμε κάτι ωραίο  και σε αυτό το Παγκόσμιο. Θα προσπαθήσουμε η ομάδα να δείξει τον καλύτερό της εαυτό και να βγάλουμε το γήπεδο όλα αυτά που έχουμε δουλέψει», ήταν αρχικά τα λόγια της.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Σωτηρίου αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο. «Είναι πολύ σημαντική. Το έχουμε πει από πέρυσι που καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση. Κερδίσαμε το εισιτήριο απέναντι σε μεγαθήρια κάτι το οποίο συνιστά μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το απολαύσουμε. Εχουμε δουλέψει πολύ αυτό το διάστημα και θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο αγωνιστικό μας προσωπο».

Οσο για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την Εθνική είπε. «Κάθε χρονιά είναι σίγουρα διαφορετική και φυσικά και κάθε διοργάνωση. Η ομάδα μας θα πρέπει να δείξει τις δυνάμεις της ξανά και τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν, οπως ομοιογένεια,  αλτρουισμό, πάθος και  ενθουσιασμό. Την Εθνική επίσης διακρίνει η προσήλωση στην τακτική, καθώς ακολουθούμε κατά γράμμα το πλάνο μας. Με υγεία λοιπόν, με λίγη τύχη τη σωστή στιγμή και φυσικά τη σκληρή προετοιμασία που κάνουμε πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες στις 22 Σεπτεμβρίου στο πρώτο μας παιχνίδι»”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…