Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή στο Παγκόσμιο”

“Μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή στο Παγκόσμιο”

kostas keramidas 2

Η Εθνική Γυναικών επέστρεψε την Πέμπτη το απόγευμα στην Αθήνα με τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.Αν εξαιρέσει κανείς τον πρώτο αγώνα με τον Καναδά, η Ελλάδα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στη διοργάνωση, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα. “Επιστρέψαμε από το Παγκόσμιο και δεν ξέρουμε αν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι ή στεναχωρημένοι. Κάναμε τρεις καταπληκτικές εμφανίσεις με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα με τον Καναδά. Ήμασταν ένα βήμα πριν την υπέρβαση, να μπούμε δηλαδή στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ενώ γυρίσαμε τον αγώνα με τη Νιγηρία από 15 πόντους και περάσαμε και για λίγο μπροστά, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη νίκη για ένα χαμένο ριμπάουντ και ένα λάθος.

Αυτό από τη μία μας κάνει να είμαστε πικραμένοι, αλλά από την άλλη ευχαριστημένοι γιατί πετύχαμε τον στόχο μας. Παίξαμε σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και σταθήκαμε επάξια. Έχουν αρχίσει να παίζουν στην Εθνική και νεαρά κορίτσια και στέκονται πολύ καλά δίπλα στις έμπειρες αθλήτριες που έχουν στηρίξει και έχουν κρατήσει αυτή την ομάδα. Είμαι  πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το γεγονός. Η Φασούλα, η Χριστινάκη και η Παυλοπούλου είναι πλέον μόνιμα μέλη της Εθνικής ομάδας.

Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλη την ομάδα η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν, αλλά φυσικά και αυτές που πήραν μέρος στην προετοιμασία της και βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο πάρα πολύ. Η ομάδα μας θα πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει σε τελικές φάσεις διοργανώσεων και να καθιερωθεί. Επόμενος στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Θέλουμε μια νίκη για να μας φέρει στα τελικά της διοργάνωσης. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος”.

Οσο για το τι κρατάει ομοσπονδιακός τεχνικός από το Παγκόσμιο Κύπελλο… “Κρατάμε την εμπειρία που ζήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, η οποία ήταν μοναδική. Συμμετείχαμε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτό τα λέει όλα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…