Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Έτσι μπήκε το νικητήριο καλάθι”

“Έτσι μπήκε το νικητήριο καλάθι”

kostas papanikolaou ellada servia

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο μεγάλος “ήρωας” της Εθνική μας, καθώς σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με την Γεωργία και χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα. Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε μετά το ματς και ανέλυσε την τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

“Για να φτάσουμε σ’ αυτή τη φάση, όλα τα παιδιά είχαν κάνει σπουδαία δουλειά και πάλεψαν για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο σε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού ηταν 100% υπέρ της Γεωργίας. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε την ευκαιρία να κλείσουμε την πρόκριση. Έτσι, παίξαμε πιο σκληρά στην άμυνα”.

Για την τελευταία φάση: “Είδα τον Νικ, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, του έδωσα την μπάλα και άνοιξα με ένα δυνατό σπριντ από την δεξιά πλευρά για να του δώσω μία έξτρα επιλογή. Δεν είχα το χρόνο να το πολυσκεφτώ. Ήθελα να τελειώσω τη φάση όσο πιο γρήγορα γίνεται και να είμαι σίγουρος ότι θα πάει η μπάλα στο καλάθι. Τώρα πάμε Κίνα”.

“Αν σκεφτούμε ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο πήγαμε με wild card και τώρα πάμε με μία πανάξια πρόκριση, είναι μία δικαίωση για εμάς. Χαιρόμαστε που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε μία ακόμη τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούμε στα επόμενα δύο παράθυρα, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά έχουν κάνει σπουδαία δουλειά μέχρι τώρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…