Κεντρική Διεθνή “Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος”

“Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος”

kirilenko

Ο πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο, μίλησε για τη σημασία των ερχόμενων αγώνων της Ρωσίας στα «παράθυρα». Ο πρώην καλαθοσφαιριστής τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό στις ομάδες, που δεν θα αφήσουν τους παίχτες να αγωνισθούν με τις εθνικές τους ομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντρέι Κιριλένκο:

“Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για αυτά τα ματς, αλλά βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις. Την προηγούμενη χρονιά επιτρέψαμε στις ομάδες να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τους παίκτες να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα ή όχι. Πήραμε το ρίσκο και δώσαμε την ευκαιρία σε πιο νέα παιδιά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στους Προκριματικούς. Η ομάδα ηττήθηκε σε κάποια ματς και τώρα αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση όπου δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα λάθος.

Το επόμενο Παράθυρο θα είναι αποφασιστικό για εμάς. Αν η ομάδα δεν παίξει καλά θα μας κοστίσει, όχι μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και τους Ολυμπιακους Αγώνες. Αν οι ομάδες δεν το βλέπουν και δεν το καταλαβαίνουν είναι πραγματικά παράξενο. Για ποιο λόγο έχουμε την VTB League, γιατί προσπαθούμε να αναπτύξουμε το μπάσκετ στη χώρα μας αν η Εθνική ομάδα δεν μπορεί να πάρει τους καλύτερους παίκτες από τις ρώσικες ομάδες;”.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος του απάντησε: “Ναι, αλλά οι ομάδες λένε ότι έχουν τους δικούς τους στόχους να εκπληρώσουν. Μία ήττα στην Ευρωλίγκα χωρίς την παρουσία των βασικών παικτών τους θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί στους σπόνσορες”, με τον Κιριλένκο να υπογραμμίζει:

“Αυτό το καταλαβαίνω και θα συνεχίσουμε να μιλάμε στους επόμενους δύο μήνες. Αλλά και πάλι, δε θα μπορέσω να καταλάβω τις ομάδες αν δεν αφήσουν τους παίκτες τους να φύγουν για να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα. Τα επόμενα δύο παιχνίδια της Εθνικής είναι τα πιο σημαντικά στην πρόσφατη ιστορία του ρώσικου μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…