Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Ακόμη και… κουτσαίνοντας θα ήμουν στην Εθνική”

“Ακόμη και… κουτσαίνοντας θα ήμουν στην Εθνική”

mauroeidhs ethniki

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν ένας από τους παίκτες, που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Έλληνας σέντερ σε συνέντευξη, που παραχώρησε, μίλησε για το αήττητο της Εθνικής και τόνισε ότι και κουτσαίνοντας θα ήταν στην Εθνική Ομάδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Επικοινωνία 94FM:

Για το όνειρο συμμετοχής στην Εθνική: “Όνειρο και δικό μου και των όλων των παιδιών από μικροί, ήταν να παίξουμε στην Εθνική ομάδα. Αυτό είναι που πάντα θέλαμε, αυτό επιζητούσαμε και εκεί θέλαμε να φτάσουμε. Γι’ αυτό και όποτε το ζητήσει η Εθνική είμαστε δίπλα, είτε παίζοντας, είτε βοηθώντας με την παρουσία μας! Θέλω να πω ότι είτε με καλέσουν για ένα, είτε για εκατό παιχνίδια εγώ θα είμαι παρών. Το θεωρώ υποχρέωσή μου και στα προκριματικά, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Είναι και τιμή να παίζεις με την εθνική ομάδα της χώρας σου”.

Για την επιστροφή στη γνωστή συνταγή των επιτυχιών: “Νομίζω ότι δείξαμε πολύ από το ελληνικό στοιχείο, το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν το έχουμε δείξει. Δηλαδή ήμασταν αρκετά σκληροί στην άμυνα, με διάβασμα στην επίθεση, με υπομονή, παίξαμε και κοντά στο καλάθι πάρα πολύ, νομίζω ότι ήταν μια εθνική ομάδα που είχε πολύ από το ελληνικό μπάσκετ και αυτό το οποίο τα τελευταία χρόνια το είχαμε αφήσει”.

Για το μέλλον της Εθνικής μας: “Δείξαμε ότι η ομάδα έχει μέλλον. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν, μπορεί να φτιαχτεί ένα σύνολο, που απέναντι σε μια Σερβία που είχε παίκτες από το NBA, που εμείς δεν είχαμε και μία Γεωργία που έπαιζε με μεγάλο κίνητρο, δείξαμε ότι η ομάδα είναι εκεί και θα είναι πάντα εκεί! Νομίζω ότι αν συνεχίσει έτσι, θα έχει μεγάλη τύχη στα τελικά του παγκοσμίου”.

Για το παράδειγμα «Γιάννης Μπουρούσης»: “Ο Γιάννης έχει την ελληνική ομάδα πάνω απ’ όλα και στο παρελθόν έχει παίξει με χέρια σπασμένα. Πάρα πολλοί άλλοι στη θέση του δεν θα είχαν ρισκάρει τα συμβόλαιά τους ή την καριέρα τους, γιατί καλώς ή κακώς από την εθνική ομάδα δεν έχεις κάποιο οικονομικό όφελος. Τα οικονομικά οφέλη είναι από τις ομάδες. Νομίζω ότι είναι ένα παράδειγμα για όλους τους νέους, ιδιαίτερα αυτούς που πολλές φορές αρνούνται να παίξουν στα παράθυρα και προς Θεού δεν λέω για τα παιδιά που παίζουν στην Ευρωλίγκα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, είναι άλλο μπέρδεμα, άλλη συζήτηση αυτή…”.

Για το καλό κλίμα στην ομάδα: “Όταν παίζεις στην εθνική ομάδα είναι ύψιστη τιμή. Εγώ την πρώτη φορά που φόρεσα εθνόσημο από τις μικρές εθνικές ομάδες έως και την ανδρών, αισθάνομαι πάντα ένα δέος να παίζω για τη χώρα μου και να την εκπροσωπώ. Είναι το όνειρο όλων των παιδιών, οπότε όταν βρισκόμαστε στην Εθνική, είμαστε χαρούμενοι που το έχουμε πετύχει αυτό, που είμαστε μια παρέα, γιατί με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μας αρέσει αυτό που κάνουμε και θέλουμε να βγαίνει μέσα στο γήπεδο”.

Για το μερίδιο του Θανάση Σκουρτόπουλου στην επιτυχία: “Όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία και ο βοηθός και ο προπονητής. Ο Θανάσης ένα παραπάνω, γιατί είναι πρώτος προπονητής σίγουρα. Υπήρχε μεγάλο άγχος, ιδίως στον πρώτο γύρο, γιατί ήθελε να κάνει αυτό το 6-0, που θα το κουβαλούσαμε στον επόμενο γύρο, οπότε ήταν σημαντικό να το πετύχουμε. Υπήρχε αυτό το άγχος και το ήξερε. Μετά και αυτός και η ομάδα, ήταν πιο ήρεμη και βγήκε αυτό μέσα στο γήπεδο”.

Για τη μη συμμετοχή του στα τελευταία 2 ματς: “Εγώ δεν νιώθω αδικία, υπηρετώ τη φανέλα είτε για ένα παιχνίδι, είτε για χίλια εγώ θα είμαι εκεί. Είτε κουτσαίνοντας, που λέει ο λόγος, έτσι το νιώθω εγώ μέσα μου”.

Για το νέο βήμα στην καριέρα του και τον Κολοσσό: “Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες είναι κοντά, ξέρουμε ότι ο Κολοσσός είναι μια ομάδα που είναι χρόνια σταθερή, που είναι σαν οικογένεια, στηρίζεται πολύ από την κοινωνία της Ρόδου, γι’ αυτό έχει μια σταθερότητα όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή είναι συνέχεια στα playoffs, είναι μια ομάδα καλού επιπέδου. Μου άρεσε και ο τρόπος που με προσέγγισε και με εξέπληξε ότι με θέλει τόσο πολύ. Είμαστε μια σταθερή ομάδα, ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο, απαιτητικό πρωτάθλημα, αλλά το καλό κλίμα είναι το νούμερο ένα για να πετύχεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Σεγκούρα: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του είναι ο Κούρο Σεφκούρα. Ο Κούρο Σεγκούρα στις…