Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παπαπέτρου στο eBasket.gr: “Θέλω να μιλήσω στο γήπεδο, ακούστηκαν πολλά αλλά…”

Παπαπέτρου στο eBasket.gr: “Θέλω να μιλήσω στο γήπεδο, ακούστηκαν πολλά αλλά…”

papapetrou

Χρονιά αποδείξεων είναι η φετινή για τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ πήρε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο το καλοκαίρι, μετακομίζοντας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό.

Το προηγούμενο τρίμηνο, ο 24χρονος άσος άκουσε… πολλά, ωστόσο πλέον έφτασε ο καιρός να βγει μπροστά και να δώσει τις δικές του απαντήσεις, κάνοντας αυτό που ξέρει καλά, παίζοντας μπάσκετ.

Το πιο πολυσυζητημένο όνομα του φετινού καλοκαιριού μίλησε στο eBasket.gr για την απόφαση του να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, το ρόλο του στην ομάδα αλλά και τους στόχους του “τριφυλλιού”.

“Σίγουρα πρέπει να αποδείξω πράγματα, το ξέρω αυτό”, παραδέχθηκε αρχικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου και συνέχισε: “Είμαι έτοιμος να κάνω μία νέα αρχή. Ακούστηκαν κι ακούγονται πολλά, αλλά εγώ συγκεντρώθηκα στο μπάσκετ. Δούλεψα σκληρά όλο το καλοκαίρι, προκειμένου να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Περιμένω να ξεκινήσει η σεζόν. Είμαι εδώ γιατί ξέρω τι μπορώ να κάνω, γιατί γνωρίζω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να εκπληρώσει τους στόχους του. Δεν με επηρεάζουν οι κριτικές, το σημαντικό είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Εγώ νιώθω καλά και θέλω να μιλήσω μέσα στο γήπεδο, να δείξω τα καλύτερα στοιχεία μου και να προσφέρω στην ομάδα”.

ioannis papapetrou

Όσο για την περίοδο προσαρμογής του και τον ρόλο του στην ομάδα, δήλωσε: “Οι Έλληνες παίκτες με βοήθησαν να καταλάβω το κλίμα της ομάδας. Γνώριζα τον Νικ (σ.σ. Καλάθης) από την εθνική ομάδα, τον Θανάση (σ.σ. Αντετοκούνμπο), τον Βουγιούκα, τον Παπαγιάννη, τον Μήτογλου και τον Νίκο Παππά. Ήξερα, φυσικά, κι εγώ τι είναι ο Παναθηναϊκός και ήθελα να βρίσκομαι εδώ, γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να έρθω το καλοκαίρι.

Όσον αφορά το ρόλο μου, είχα μιλήσει το καλοκαίρι με τον Τσάβι Πασκουάλ πριν υπογράψω στην ομάδα. Όσα μου είπε, γίνονται ακριβώς κι είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω στον ρόλο μου και να βοηθήσω την ομάδα”.

Για την παρουσία πολλών Ελλήνων παικτών στο ρόστερ: “Είναι πολύ σημαντικό. Οι παίκτες γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και “πονούν” περισσότερο στις ήττες. Σ’ ένα ρόστερ, βέβαια, πρέπει να υπάρχουν Έλληνες αλλά και καλοί ξένοι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός το συνδυάζει αυτό, γι’ αυτό κι όπως έχω ξαναπεί θεωρώ ότι η ομάδα έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, ικανό να πρωταγωνιστήσει σ’ όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχει.

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: “Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι πρώτος παντού. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε την ομάδα ξανά σε Final Four. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά, δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα γι’ αυτόν τον στόχο.

Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το ρόστερ είναι πολύ καλό, υπάρχει ταλέντο κι εμπειρία. Εφόσον δουλέψουμε σωστά και βρούμε την απαραίτητη χημεία, θα πάμε πολύ ψηλά φέτος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…