Κεντρική Β' Εθνική Ο “τυφώνας” Παγκράτι (pics)

Ο “τυφώνας” Παγκράτι (pics)

pagrati

Ο “τυφώνας” Παγκράτι σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του…
Αν μία ομάδα έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στο Κύπελλο Ελλάδος, σίγουρα αυτή είναι το Παγκράτι. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα έχει μπει με το πόδι στο γκάζι τη φετινή χρονιά και στο Κύπελλο έγινε ο φόβος και ο τρόμος της διοργάνωσης, καθώς μετράει 5/5 νίκες κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους.

Το Παγκράτι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στο Κύπελλο αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, τον οποίο δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 76-52. Κορυφαίος για τους Παγκρατιώτες ήταν ο Γιάννης Τζιβελέκας (22 πόντοι, 3 τρίποντα) και ο Γιάννης Ροδόστογλου (18 πόντοι, 2 τρίποντα).

Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα προκρίθηκε στη 2η αγωνιστική της Α΄Φάσης κι εκεί κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο ομάδας της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και συγκεκριμένα του Αμύντα. Το Παγκράτι σ΄ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο και πήρε εύκολα τη νίκη με 82-74. Στην αναμέτρηση ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να έχει επιθετικό πλουραλισμό, καθώς είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Τζιβελέκας, Μππένος, Δερμιτζάκης, Μαγιτόμπε) και δύο ακόμη με εννιά πόντους (Ροδόστογλου, Κούτρα).

mpenos pagrati psychiko

Το Παγκράτι στην 3η αγωνιστική της Α΄Φάσης του Κυπέλλου φρόντισε να δείξει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν αυτή η νίκη. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα έριξε στο καναβάτσο ακόμη μία ομάδα της Α2 και συγκεκριμένα το Ψυχικό (78-74). Σ΄ακόμη ένα παιχνίδι το Παγκράτι στηρίχθηκε στον επιθετικό του πλουραλισμό. Πέντε παίκτες παίκτες πέτυχαν πάνω από 10 πόντους (Δερμιτζάκης, Ροδόστογλου, Κατωπόδης, Τζιβελέκας, Μπένος), με πρώτο και καλύτερο τον Μάριο Δερμιτζάκη, που πέτυχε 15 πόντους και “βομβάρδισε” με 4 τρίποντα το αντίπαλο καλάθι.

rodostoglou pagrati faiakas kerkyras

Ο Μάριος Δερμιτζάκης ήταν πρωταγωνιστής και στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Το Παγκράτι στην τέταρτη αγωνιστική της Α΄Φάσης φιλοξένησε τον Φαίακα Κέρκυρας και πανηγύρισε την τέταρτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (88-75). Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής σημείωσε 19 πόντους, ενώ πολλή καλή παρουσία είχε και ο Γιάννης Ροδόστογλου (15 πόντοι).

Τελευταίο “θύμα” του Παγκρατίου ήταν το Ανατόλια, που κι αυτό πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα κέρδισε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Μετς με 85-78. Κορυφαίος σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Μάριος Δερμιτζάκης, ο οποίος αυτήν τη φορά σταμάτησε στους 26 πόντους.

tzivelekas pagrati anatolia

Το Παγκράτι μέχρι στιγμής έχει κρατήσει “απόρθητο” το κάστρο του και δείχνει ότι η έδρα του θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα του “όπλα” τη νέα χρονιά. Στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν ο Δημήτρης Λιόγας είδε να έχει πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές και σίγουρα αυτό κάνει την ομάδα του απρόβλεπτη και βάζει δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς.

Κορυφαίος παίκτης του Παγκρατίου στο ξεκίνημα της σεζόν είναι ο Μάριος Δερμιτζάκης, ο οποίος έχει σημειώσει 76 πόντους. Από κοντά ακολουθεί και ο Γιάννης Ροδόστογλου (68 πόντοι), ενώ καθοριστική είναι και η παρουσία του Τζβελέγκα (62 πόντοι) και του Μπένου (49 πόντοι).

dermitzakis pagrati anatolia

Το Παγκράτι πλέον στους “16” του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, σ΄ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι γιορτή. Οι Παγκρατιώτες θα υποδεχτούν εντός έδρας τους “πράσινους” και οι φίλαθλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά κάποιους εκ των κορυφαίων παικτών της Ευρώπης.

Το Παγκράτι έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας…

Photo Credit: Yiota Breki

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…