Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ο πρέσβης της Σερβίας επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΕΟΚ

Ο πρέσβης της Σερβίας επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΕΟΚ

1968208

Μια εθιμοτυπική, αλλά ιδιαίτερη θερμή, συνάντηση είχαν σήμερα (05/09) στα γραφεία της ΕΟΚ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος με τον πρέσβη της Σερβίας, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Ο επικεφαλής των Σέρβων διπλωματών στην χώρα μας, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πρεσβείας Νεμάνια Ντίκοβιτς, πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στο πλαίσιο των στενών δεσμών φιλίας των δύο λαών, αλλά και της μεγάλης αγάπης αμφότερων για το άθλημα του μπάσκετ.

Η επικείμενη αναμέτρηση των Εθνικών ομάδων Ανδρών στο Ηράκλειο (13/9) για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αποτέλεσε ιδανική αφορμή για τον κ. Σπασόγιεβιτς ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να γνωριστεί και να συζητήσει με τον κ. Βασιλακόπουλο του οποίου γνώριζε την μακρά διαδρομή στο άθλημα.

“Νιώθω μεγάλη τιμή για την επίσκεψή μου στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο πρόεδρο για την ιδιαίτερη φιλοξενία που μας επιφύλαξε.

Το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ δημοφιλές στην Σερβία, όπως είναι και το σέρβικο στην Ελλάδα.

Χαίρομαι πάντα όταν πρόκειται να δώσουν οι Εθνικές ομάδες αγώνα, τελευταία φορά εγώ τις είχα παρακολουθήσει σε τουρνουά Ακρόπολις στο “Νίκος Γκάλης”.

Ανυπομονώ για τον αγώνα της Κρήτης, είμαι βέβαιος ότι στο Ηράκλειο θα υπάρχει καταπληκτική ατμόσφαιρα, μπορώ να πω ότι μοιάζουμε και λίγο οι Σέρβοι με τους Κρητικούς αφού έχουμε δείξει κατά κάποιο τρόπο… ανυπάκουοι και με ροπή προς τις επαναστάσεις.

Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας, θα νικήσει ο καλύτερος και… θα προκριθούμε και οι δύο στην Κίνα για το Παγκόσμιο κύπελλο”.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος από την πλευρά του, αφού ξενάγησε τους καλεσμένους του στον χώρο των τροπαίων με… ιδιαίτερη στάση στο κύπελλο που κατακτήθηκε το 2005 στο Βελιγράδι και με τον κ. Σπασόγιεβιτς να θυμάται ότι ήταν παρών στον τελικό, με πουκάμισο στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και την σύζυγό του να εντυπωσιάζεται από την ατμόσφαιρα υπέρ της Ελλάδας, είπε: “Ανέκαθεν υπήρχαν ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και ουσιαστικής συνεργασίας σε θέματα σχετικά με το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Δέχτηκα με χαρά την επίσκεψη του κύριου πρέσβη, συζητήσαμε σε εγκάρδιο κλίμα και… συμφωνήσαμε ότι οι δύο Εθνικές θα είναι παρούσες στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, στα γήπεδα της Κίνας το καλοκαίρι του 2019”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…