Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κορέα – Ελλάδα 48-58

Κορέα – Ελλάδα 48-58

hellas1

Την πρόκριση της στις δώδεκα καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τενερίφης πανηγύρισε η Εθνική Γυναικών. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε άνετα της Κορέας με 58-48 και την έστειλε… σπίτι της.

Η Εβίνα Μάλτση (σ.σ. αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση) δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στην επίθεση (1/8 σουτ) στην επίθεση, ωστόσο η “γαλανόλευκη” είχε την τύχη να έχει σε σεληνιασμένη κατάσταση την Άρτεμις Σπανού, η οποία έκανε double-double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε η Γι Σου Παρκ με 9 πόντους κι 9 ριμπάουντ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, αδυνατώντας να βρει λύσεις στην άμυνα ζώνης της Κορέας. Η “γαλανόλευκη” σκόραρε με το… σταγονόμετρο, με την ασιατική ομάδα να ελέγχει το παιχνίδι και να πηγαίνει στο +3 (28-25) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Η Εθνική μας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στην άμυνα, περνώντας “χειροπέδες” στις Κορεάτισες. Παράλληλα, βρήκε τον διάδρομο προς το αντίπαλο καλάθι, με την Σπανού να κάνει σπουδαία δουλειά κάτω από το καλάθια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει με διψήφια διαφορά (35-45) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με τη Λύμουρα να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, η “γαλανόλευκη” προηγήθηκε ακόμα και με 21 πόντους (56-35), “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 28-25, 35-45, 48-58.

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμάτη 5, Λύμουρα 2 (3 ασ.), Σπυριδοπούλου 2, Παυλοπούλου 7, Μάλτση 3 (5 ασ.), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 13 (12 ριμπ.), Καλτσίδου 8 (4 ασ., 3κλ.), Χριστινάκη 6, Φασούλα 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…