Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Γεωργία – Ελλάδα 85-86

Γεωργία – Ελλάδα 85-86

nick calathes ellada georgia

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προκρίθηκε η Εθνική μας ομάδα, καθώς επικράτησε της Γεωργίας εκτός έδρας με 86-85 και εξασφάλισε την πρόκριση της. Η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μία μεγάλη ανατροπή και πήρε την όγδοη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά. “Ήρωας” για την Εθνική μας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος πέτυχε λέι απ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα. “Μαγική” εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νικ Καλάθης, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Κώστας Σλούκας.

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 7-7. Η Γεωργία βρήκε ρυθμό επιθετικά και σε συνδυασμό με την καλή της άμυνα, έτρεξε ένα σερί 12-2 και πήρε διψήφιο προβάδισμα (19-9). Οι διεθνείς μας δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο τέλος της περιόδου ήταν πίσω με 13 (30-17).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και προηγήθηκαν ακόμη και με 17 πόντους (37-20). Η Εθνική μας, όμως, αντέδρασε και με σερί 10-2 κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 (39-30). Η Ελλάδα προσπάθησε να ρίξει ακόμη περισσότερο τη διαφορά, αλλά δεν τα κατάφερε και οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 49-38 υπέρ της Γεωργίας.

Η διαφορά συνέχισε να είναι πάνω από τους 10 και στην τρίτη περίοδο (52-40). Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου βρήκαν ξανά τις λύσεις και με καλάθι του Κώστα Σλούκα μείωσαν σε 55-48. H Γεωργία κάθε φορά που η Εθνική μας πλησίαζε στο σκορ έβρισκε τον τρόπο να ανεβάζει τη διαφορά.

Ο Μπιτάτζε “χτύπαγε” τον Παπαγιάννη στην άμυνα και έδινε εύκολους πόντους στην ομάδα του μέσα από τη ρακέτα (62-53). Ο εκπληκτικός Νικ Καλάθης ήταν ασταμάτητος και με ακόμη ένα τρίποντο και δύο καλάθια των Αντετοκούνμπο και Σλούκα η Εθνική μας πλησίασε στους 2 πόντους (62-60).

Ελλάδα δεν σταμάτησε εκεί και με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου πέρασε μπροστά με 63-62. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού πέτυχε στη συνέχεια ακόμη ένα καλάθι και κράτησε το προβάδισμα της Εθνικής μας μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου (64-65).

Η Γεωργία συνέχιζε να βάζει δύσκολα στην Εθνική μας, αλλά με ένα κρεσέντο σουτ τριών πόντων η Ελλάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά με πέντε πόντους (71-76). Οι γηπεδούχοι, όμως, απάντησαν με δικό τους σερί 7-0 και πήραν ξανά τα ηνία του σκορ (78-76). Ο “μυθικός” Νικ Καλάθης, όμως, δήλωσε ξανά παρών και με το έβδομο τρίποντο του έδωσε ξανά προβάδισμα στην Εθνική (78-79).

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν άφησαν για πολύ την Ελλάδα μπροστά στο σκορ. Οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον πάγκο της Εθνικής, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε σωστά για φάουλ που δεν δόθηκε, και οι Γεωργιανοί εκμεταλλεύτηκαν και τον εκνευρισμό, αλλά και το γήπεδο τους, που είχε πάρει φωτιά, και προηγήθηκαν ξανά με 85-79.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, για να ηρεμήσουν οι παίκτες μας και το κατάφερε. Πολύ γρήγορα η Ελλάδα πέτυχε σερί 5-0 και μείωσε στον 1 (85-84), ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έβγαλε την άμυνα πάνω στον Σενγκέλια. Ο Κώστας Παπανικολάου, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Έλληνας φόργουορντ, όμως, ήταν ο μεγάλος ήρωας για την Εθνική μας, καθώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο σκόραρε με λέι απ και χάρισε στην Εθνική μας τη νίκη με 86-85

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 49-38, 64-65, 85-86
Γεωργία (Ζούρος): Μπιτάντζε 17, Μποκολισβίλι 3 (1), Τζάνινγκ 17 (4), Σενγκέλια 22 (13 ριμπάουντ), Τσιντσάντζε 7 (2), Αντρονικασβίλι, Μπεριβίλι, Νταρμπαίντζε, Λονταρίντζε, Πατσάτσια, Σανάντε 8 (1), Σερμαντίνι 11
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 5 (4 τάπες), Καλάθης 31 (7/11 τρίποντα), Μαργαρίτης 5 (1), Παπανικολάου 15 (3), Σλούκας 14 (8 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης 3 (1), Μάντζαρης, Μήτογλου, Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 9 (1), Βασιλόπουλος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…