Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Γαλλία – Ελλάδα 84-68

Γαλλία – Ελλάδα 84-68

thanasis skourtopoulos ellada

Η Εθνική Ανδρών αντιμετώπισε σε ένα πολύ δύσκολο φιλικό αγώνα τη Γαλλία και ηττήθηκε με 84-68. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και εκμεταλλεύτηκαν το πρόβλημα της Ελλάδας στους ψηλούς και έκαναν πάρτι μέσα στη ρακέτα. Η Ελλάδα είχε πολλά παράπονα από τις αποφάσεις των διαιτητών και χαρακτηριστική είναι η φάση του Παπανικολάου, όπου ύστερα από ένα επιθετικό φάουλ “επιτέθηκε” σ΄έναν εκ των διαιτητών και αποβλήθηκε.

Το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης είχε πολύ καλό ρυθμό και ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Ελλάδα να έχει ένα προβάδισμα 1 πόντου (8-9). Η Γαλλία, όμως, με ένα μικρό σερί 5-0 πέρασε μπροστά (13-9). Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά εύστοχοι στην πρώτη περίοδο και σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές της Εθνική μας κατάφερε να τελειώσει το δεκάλεπτο μπροστά με 22-14.

Γαλλία συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Εθνική μας να είναι οι ψηλοί. Οι Γάλλοι έκαναν πάρτι στην “γαλανόλευκη” ρακέτα και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 11 πόντους (26-15). Η εικόνα παρέμεινε ίδια μέχρι και τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (35-25).

Σ΄εκείνο το σημείο η Εθνική μας, με την είσοδο και του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και του Ιωάννη Παπαπέτρου, “ξύπνησε” και κατάφερε να πλησιάσει στους έξι (37-31). Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Γαλλία να είναι μπροστά με 38-31.

H Εθνική μας μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κάποια λάθη επέτρεψαν στους Γάλλους να ανεβάσουν τη διαφορά στους 10 πόντους (47-37). Στην επόμενη φάση ο Ντίνος Μήτογλου χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ από τους διαιτητές, και σε συνδυασμό με κάποια άλλα σφυρίγματα εξόργισαν τον Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ τα “έχωσε” στον έναν εκ των διαιτητών, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα.

Μάλιστα, όπως πήγαινε στα αποδυτήρια ο Κώστας Παπανικολάου, πάτησε κατά λάθος το κουμπί του συναγερμού. Σύμφωνα με όσα είπε η γαλλική ομοσπονδία και μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Έλληνας φόργουορντ όπως ήταν εκνευρισμένος πάτησε κατά λάθος τον συναγερμό και ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί από τις κερκίδες. Η αντίδραση ήταν άμεση από τους ανθρώπους τους γηπέδου και ύστερα από μία μίνι διακοπή συνεχίστηκε ο αγώνας.

Ύστερα από όλα αυτά η Γαλλία πήρε τον πλήρη έλεγχο του ματς και με κορυφαίους τους Μπατούμ και Λεσόρτ εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 (65-51). Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα τους και πήραν τελικά τη νίκη με 84-68.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 38-31, 65-51, 84-68
Γαλλία (Κολέ): Μπατούμ 13 (1 τρ., 12 ασίστ), Τζάσον 13 (3), Τζουλιέν 2, Νουά 2, Φωλ 8, Τζεϊτέ 8, Καουντί 10 (2), Κοφί 5, Κονατέ, Λακόμπ 7, Λεσόρτ 10, Ρουσέλ 6
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Καλάθης 4, Σλούκας 12 (2), Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 7, Μήτογλου 6, Λαρεντζάκης 8 (2), Παπαγιάννης 13, Ντόρσεϊ 2, Μαργαρίτης 1, Μάντζαρης, Παπαπέτρου 8 (10, Βασιλόπουλος 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…