Κεντρική Elite League Δεν βρέχει, σας φτύνουν

Δεν βρέχει, σας φτύνουν

giorgos vasilakopoulos takis tsagkronis

Γιώργος Κογκα λίδηςΑλίμονο, αν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών τα είχαν καλά με όλα τα σωματεία, που βρίσκονται στη δύναμή τους. Λογικό είναι, όταν υπάρχει διένεξη, κάποιος να φωνάζει, θεωρώντας ότι έχει θιχθεί. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι του να «χρεώνουν» στην ΕΟΚ ότι είναι «διαμεσολαβητής αθλητικών συμβάσεων» (μάνατζερ με μία λέξη) έχει απόσταση. Κι όταν γίνεται αναφορά στον «φίλο σας, κ. Λιόλιο» και δεν υπάρχει αντίδραση, κάτι τρέχει…

Ο Απόλλων Πατρών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με μήλον της έριδας έναν πιτσιρικά, ονόματι Θανάση Μπαζίνα. Οι «μελανόλευκοι» κατηγορούν για μεροληψία και μεθοδεύσεις την ΕΟΚ, απειλούν με αναστολή της λειτουργίας του συλλόγου και δηλώνουν πως «… οι άνω ενέργειές σας έχουν προκαλέσει την αποστροφή των μελών των διοικήσεών μας, των μελών του Συλλόγου μας, των οικογενειών των αθλητών μας, των φιλάθλων της ομάδας μας».

Τι έχει συμβεί; Ο νεαρός, για τον οποίο πολλά καλά ακούγονται, ανήκει στον Απόλλωνα, αλλά με την παρέμβαση της Ομοσπονδίας μετακομίζει (;) στον Προμηθέα. Πρέπει να ανακατευτεί η ΕΟΚ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ με τον τρόπο που ενεπλάκη. Όχι ως… συνήγορος της μιας εκ των δύο ομάδων, όχι για να αποφασίσει πού θα συνεχίσει ο παίκτης (γι’ αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια), αλλά έπρεπε να έχει εντελώς διαφορετικού τύπου παρέμβαση.

Ανεξάρτητα με το ποιος έχει δίκιο, μιλάμε για ένα παιδί τρυφερής ηλικίας (15-16 ετών). Όσο ταλέντο κι αν έχει, όταν διχάζει μια πόλη στα δύο, όταν γίνεται αντικείμενο διαμάχης, όταν διαβάζει όλον αυτόν τον ντόρο γύρω από το όνομά του, πώς θα κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος; Γιατί να μην γίνει νέος Χαραλαμπόπουλος; Γιατί να μην χαθεί (ο Βασίλης ακόμα μπορεί να το αναστρέψει αν κι εφόσον) στην πορεία;

Η ΕΟΚ όφειλε να προστατεύσει -με τις ενέργειές της- τον αθλητή και όχι να πάρει θέση υπέρ ενός. Οφείλει, καθώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση αθλητή μικρής ηλικίας, ο οποίος γίνεται αιτία διαμάχης σωματείων, να σταματήσει το κακό από τη ρίζα. Σε λίγο καιρό θα γίνονται μεταγραφές στα… νηπιαγωγεία και θα στριμώχνονται οι ατζέντηδες στα… μαιευτήρια.

Ευθύνη της Ομοσπονδίας είναι να φυλάει αυτά τα παιδιά από τις κακοτοπιές, να μην επιτρέπει να γίνεται αυτός ο χορός γύρω τους, να μην επιτρέπει σε επιτήδειους μάνατζερ να εφορμούν, όταν μυρίζονται… φρέσκο κρέας. Δυστυχώς, όμως, κινείται κατά το δοκούν, βάζοντας μπροστά -δεν το λέμε εμείς- προσωπικές φιλίες, επιλέγοντας «στρατόπεδο».

Για να ηγείσαι μιας τόσο σημαντικής Ομοσπονδίας, πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να έχεις υψηλό βαθμό ευθιξίας και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε… στολίζει με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν οι Απολλωνιστές. Η μη αντίδραση δεν συνιστά ανωτερότητα, ούτε διάθεση να πέσουν οι τόνοι. Ενοχή προδίδει και κυρίως αδιαφορία για την άποψη των ανθρώπων του μπάσκετ, για το πρόσωπο της Ομοσπονδίας.

Η λογική «σε δέκα μέρες όλα θα έχουν ξεχαστεί», την οποία στο παρελθόν εξέφρασε ο ΓΓ της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, είναι καταστροφική όχι μόνο για την ηγεσία της Ομοσπονδίας, αλλά συνολικά για το άθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…