Κεντρική Διεθνή Υπέρμαχος των προκριματικών ο Ντίβατς

Υπέρμαχος των προκριματικών ο Ντίβατς

Υπέρ των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου στάθηκε ο τζένεραλ μάνατζερ των ΚινγκςΒλάντε Ντίβατς, ο οποίος με παραδείγματα εξήγησε στη “Zurnal” της Σερβίας γιατί είναι καλό που υπάρχουν, ενώ έκανε γνωστό πως διαφωνεί με τις ομάδες  του ΝΒΑ που δεν αφήνουν τους παίκτες του να παίξουν με τις εθνικές τους ομάδες.

Αρχικά ο Ντίβατς δήλωσε τα εξής:

“Ο τρόπος που παρουσιάζεται το θέμα δεν είναι ακριβής. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική όταν το καλεντάρι το επιτρέπει. Όσον αφορά το Σακραμέντο, μπορώ να πω ότι όχι μόνο δεν εμποδίζουμε, αλλά προτρέπουμε τους παίκτες να παίζουν με τις Εθνικές ομάδες. Ο Μπάντι Χιλντ είναι το τελευταίο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας που έχουμε. Μας ρώτησε ποια είναι η γνώμη μας για την πρόσκληση που έλαβε για να παίξει με τις Μπαχάμες. Τον εξηγήσαμε όλα τα θετικά πράγματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, και ειδικά πόσα πολλά θα σήμαινε για τους νέους παίκτες του μπάσκετ στη χώρα του. Και ο Μπάντι έπαιξε.”

Στην συνέχεια είπε ότι είναι άδικο να ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των ομάδων του NBA και των Ομοσπονδιών λέγοντας τα εξής:

“Πώς μπορούμε να είμαστε σε αντίθετες πλευρές με εκείνους που συνέβαλαν έτσι ώστε οι παίκτες μας να μπορούν να φτάσουν σε αυτό, το ανώτατο επίπεδο; Πρέπει να εξετάσουμε τα πάντα πιο ξεκάθαρα και με μία πιο παγκόσμια ματιά. Μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν κάποια προβλήματα, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δούμε την τελική επίδραση αυτής της ιδέας της FIBA για την καθιέρωση των Παραθύρων. Η απουσία ενός παίκτη, είναι μια ευκαιρία για κάποιον άλλον. Για παράδειγμα, στην ομάδα των ΗΠΑ είχαμε τρεις παίκτες από τους Stockton Kings, την ομάδα μας στη G- League. Eπαιξαν εναντίον του Πουέρτο Ρίκο, που είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος. Οι ΗΠΑ νίκησαν στο παιχνίδι και οι παίκτες μας αποκόμισαν τεράστια εμπειρία, η οποία θα είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την ομάδα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Νίμπουρκ – Καρσίγιακα 73-84: Στα ημιτελικά με κυρίαρχο Μόργκαν

Στους ημιτελικούς του Basketball Champions League είναι η Καρσίγιακα, η οποία επικράτησε μ…