Κεντρική Β' Εθνική Ξεκίνησε δουλειά η Νίκη Βόλου (pics)

Ξεκίνησε δουλειά η Νίκη Βόλου (pics)

Η Νίκη Βόλου ανέβηκε στη Β΄Εθνική Κατηγορία και θα προσπαθήσει τη νέα χρονιά να παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα του Βόλου ξεκίνησε την προετοιμασία της και άρχισε δουλειά ενόψει της νέας δύσκολης σεζόν. Ο προπονητής της ομάδας, Λάμπρος Πρέκας, τόνισε ότι στόχος είναι να εξασφαλίσουν την παραμονή όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική: “Σαφώς η κατηγορία είναι σε άλλο επίπεδο. Εμείς δουλεύαμε και από πέρσι, με σκοπό, σε περίπτωση που καταφέρναμε να κερδίσουμε την κατηγορία, να είμαστε κατά κάποιο τρόπο πιο έτοιμοι από μια ομάδα που θα ψαχνόταν τελευταία στιγμή.

Ξέραμε ήδη πέρσι από τα μισά του πρωταθλήματος ότι βάσει προγράμματος θα παλεύαμε για τη 2η ή την 3η θέση. Επίσης θεωρούσαμε δεδομένο ότι, αν νικούσαμε στο μπαράζ, θα ανεβαίναμε και κατηγορία.

Δόξα τω Θεώ όλα ήρθαν βολικά για εμάς. Είχαμε κάνει έναν προγραμματισμό, σύμφωνα με τον οποίο θα έρχονταν παιδιά που ανήκουν στον Βόλο και θα επέστρεφαν εδώ και το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα είναι πολύ αξιόλογα. Είναι παίκτες αυτής της κατηγορίας και πάνω. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, για να μπορέσουμε να γίνουμε ομάδα και να αποκτήσουμε αυτό που λέγεται “χημεία”.

Υπάρχει μεγάλη διάθεση και από τους ανθρώπους αλλά και από μένα και τα παιδιά, όπως και από τον κόσμο. Πιστεύω ότι αυτό που έκανε η Νίκη μέσα σε δύο χρόνια, από το τοπικό να ξαναβρεθεί στη Β’ Εθνική, δεν ήταν εύκολο. Για εμάς που έχουμε στις μνήμες μας πώς ήταν η ομάδα πριν δύο χρόνια και με ποια προσπάθεια καταφέραμε να ανεβεί πρώτα στην Γ’ Εθνική και μετά στη Β’, ήταν ένα μικρό θαύμα”.

Για τους στόχους που έχουν τεθεί: “Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη σωτηρία, γιατί όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και είναι πάρα πολύ δυνατές. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, όπως έχει κάνει η Νίκη τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπλέον όσο μπορούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία σε κάποια παιδιά που θα πλαισιώσουν την ομάδα από τις υποδομές μας να τους δώσουμε κάποιο χρόνο, έτσι ώστε να δούμε αν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Γιατί κακά τα ψέματα θέλουμε η ομάδα να έχει παιδιά όσο είναι δυνατόν από την πόλη μας. Δεν είναι εφικτό πάντα αυτό, αλλά εμείς κάνουμε την προσπάθεια”.

Για το αν έχουν τελειώσει οι μεταγραφές: “Λογικά ναι. Πήραμε έναν παίκτη, τον οποίο αρχικά δεν τον είχαμε στα πλάνα μας, με την έννοια ότι θεωρούσαμε ότι θα έμενε στην προηγούμενη ομάδα του. Ωστόσο νομίζω ότι η προσθήκη του Καραγεώργου ήταν ευκαιρία για εμάς, γιατί μας δυναμώνει κι άλλο στην περιφέρεια, μας δίνει μια ακόμη λύση και τη βρήκαμε πολύ γρήγορα”.

Για την τακτική κάποιων βολιώτικων συλλόγων να μη δώσουν ταλαντούχους παίκτες στη Νίκη, όπως δήλωσε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου: “Θεωρώ, όπως και να ‘χει, ότι η Νίκη είναι η πρώτη ομάδα και το μπασκετικό όνομα στον Βόλο. Υπάρχουν δύο μεγάλες ομάδες στον Βόλο, αλλά κατά κύριο λόγο είναι η Νίκη. Νομίζω ότι οι άλλες ομάδες που δουλεύουν σε χαμηλότερο επίπεδο και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεβούν σε υψηλότερο επίπεδο, ειδικά τώρα που το οικονομικό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, καλά θα είναι να αφήνουν να προχωρούν οι παίκτες τους, οι οποίοι ενδεχομένως να μπορούν σ’ αυτή την κατηγορία (σ.σ. Β’ Εθνική). Κατά τη γνώμη μου, το τοπικό είναι μια διαδικασία η οποία τραβά τους παίκτες προς τα κάτω. Κάθε σύλλογος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το οποίο αποφασίζει.

Εμείς ως Νίκη έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας ότι για δυο-τρία παιδιά που θεωρήσαμε στην πόλη μας ότι ενδεχομένως θα μπορούσαν να σταθούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, την πρότασή μας την κάναμε. Δεν έγινε αποδεκτή. Όπως λέω πάντα κανένας δε χάνεται, κάποια άλλα παιδιά κερδίζουν την ευκαιρία.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ομάδες εκτός Βόλου, που έχουν δικούς τους παίκτες και μάλιστα ομάδες με μεγάλο όνομα, από τις οποίες περιμένουμε παίκτη να τον δούμε. Θέλουν ο παίκτης τους, επειδή θεωρούν και εκείνοι ότι μπορεί να τους “κάνει” μελλοντικά, να παίξει στη Νίκη. Για εμάς αυτό είναι δέλεαρ, μας δίνει ένα μπόνους, όταν μια ομάδα είναι στην Α1 και μάλιστα από τις μεγάλες ομάδες και σου λέει “θέλω να δεις τον παίκτη μου, να τον αξιολογήσεις και αν είναι δυνατόν να τον κρατήσεις να παίξει αυτά τα χρόνια στον Βόλο και σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σε μια ομάδα οργανωμένη, όπως είστε εσείς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Έτσι επανεκκινεί το σύνολο του αθλητισμού [pics]

Οι λοιμωξιολόγοι μετά από πολλούς μήνες αποφάσισαν την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλη…