Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Τουπάν: “Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσεις γνώσεις”

Τουπάν: “Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσεις γνώσεις”

toupane

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟλυμπιακούΑξέλ Τουπάν εκτός από το μπάσκετ ασχολείται και με την διοίκηση επιχειρήσεων.

Για αυτό τον λόγο ο Γάλλος  συμμετείχε στα θερινά τμήματα του κολεγίου “HEC” στην πατρίδα του, ώστε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάνω σε αυτόν τον κλάδο, ενώ δεν έκρυψε πως νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για αυτήν του την απόφαση.

Ο 26χρονος γκαρντ έγραψε στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της σχολής τα εξής:

“Όλα ήταν καλύτερα από ό,τι περίμενα (εκτός από το ότι η σχολή  ήταν 30 χλμ. μακριά από το Παρίσι. Πίστευα πως θα μελετούσαμε για οκτώ συνεχόμενες ώρες, χωρίς διαλείμματα, οι καθηγητές θα μιλούσαν τόσο γρήγορα που δεν θα προλάβαινα να κρατήσω σημειώσεις και πως μετά τα μαθήματα, θα έπρεπε να διαβάζω ξανά και ξανά… Πίστευα πως αυτές οι δύο εβδομάδες θα ήταν πολύ δύσκολες για εμένα, γιατί έχουν περάσει χρόνια από όταν πήγαινα σχολείο, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά! Ένιωθα πολύ καλά στα μαθήματα, πάντα προσπαθούσα να συμμετέχω για να είμαι συγκεντρωμένος, οι καθηγητές ήταν πολύ μεταδοτικοί και όλα πήγαν καλά. Επίσης, έμαθα και τον “Nespresso” που με βοήθησε πολύ.”

Σχετικά με τους λόγους που τον έκαναν να παρακολουθήσει αυτά τα μαθήματα για δύο εβδομάδες το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “ερυθρολεύκων” έγραψε:

“Όσο αστείο και αν ακούγεται, το να μεγαλώνω με τον πατέρα μου (ήταν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας για 15 χρόνια και τώρα είναι προπονητής) ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Στην πραγματικότητα δεν ενδιαφερόταν για το τι έκανα στο μπάσκετ, αλλά πάντα πρόσεχε τι έκανα στο σχολείο. Το να τον βλέπω να μελετά όσο ήταν παίκτης, αποτέλεσε έμπνευση για εμένα. Τώρα που μεγάλωσα και είμαι πιο ώριμος και διευρύνω τις δραστηριότητές μου, καταλαβαίνω πως η γνώση είναι δύναμη. Έχω βρεθεί σε κάποιες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια με κάποιους πολύ πετυχημένους ανθρώπους και έπειτα από ένα σημείο δεν μπορούσα να ακολουθήσω την συζήτηση. Αυτό με βοήθησε να καταλάβω την αξία της καλής μόρφωσης. Δεν είναι εύκολο για έναν επαγγελματία αθλητή, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσεις γνώσεις και το να παρακολουθήσεις ένα θερινό τμήμα είναι ένας από αυτούς.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…