Από τις αρχές της εβδομάδας είχαμε ενημερώσει για την προοπτική μετακόμισης του Γιώργου Αγγέλου στον Άρη και ο ίδιος ο παίκτης ουσιαστικά προανήγγειλε πως θα ντυθεί στα κίτρινα. Με αφορμή αυτό, ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες από το μπασκετικό “ταξίδι” του 23χρονου καλαθοσφαιριστή…
Αρχή με δυσκολίες αλλά… καλό τέλος
Έχοντας κερδίσει με την Χαλκίδα την άνοδο στη Β’ Εθνική αλλά και έχοντας συνεργαστεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Φιλαθλητικό, ο Αγγέλου το 2013 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και αποτέλεσε παίκτης του Saint Francis, όπου φοίτησε. Τα πρώτα δύο χρόνια είχαν δυσκολίες για τον νεαρό, κάτι βέβαια λογικό αφού στις ΗΠΑ υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού. Απαιτούνταν, λοιπόν, ο Αγγέλου να “μπει” σε νέα δεδομένα, να αποκτήσει δύναμη αλλά και την απαιτούμενη αθλητικότητα για να ανταποκριθεί. Δούλεψε πολύ για να τα καταφέρει και το τέλος της παρουσίας του στο Saint Francis, του άφησε μια “γλυκιά” γεύση.
Την πρώτη σεζόν (2013-14) είχε 6,1 λεπτά συμμετοχής ανά ματς και 1 πόντο μέσο όρο ενώ την δεύτερη αγωνιστική χρονιά (2014-15) είχε 4,7 λεπτά μέσο όρο και 1,7 πόντους ανά αγώνα. Η τρίτη σεζόν ήταν κάπως διαφορετική… Είναι γεγονός πως το καλό μακρινό του σουτ τον βοηθούσε να αποκτήσει ρόλο και την αγωνιστική χρονιά 2015-16 είχε 3,6 πόντους μέσο όρο (με 47% ευστοχία στο τρίποντο) και 14,1 λεπτά συμμετοχής ανά ματς (αυξημένος ο χρόνος συμμετοχής σε σχέση με την περίοδο 2014-15). Όσο για την τέταρτη σεζόν στο Saint Francis; Ήταν η καλύτερή του… Την περίοδο 2016-17 είχε 22,5 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα με 8 πόντους μέσο όρο και σχεδόν 40% ευστοχία από την γραμμή του τριπόντου. Ακόμη έδινε 2,1 ασίστ ανά ματς.
Ο σημαντικός ρόλος του… θείου Αγγέλου
Δεν ήταν εύκολη η προσαρμογή στις ΗΠΑ. Χρειάστηκε χρόνος για συνηθίσει εκεί ο Αγγέλου, χρειάστηκε επίσης και η στήριξη του θείου του ο οποίος κι αυτός είχε βρεθεί παλαιότερα στο Saint Francis. Ο νεαρός τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον θείο του καθώς τον βοήθησε σημαντικά κατά την περίοδο που βρέθηκε στις ΗΠΑ. “Θέλω να αναφερθώ στον θείο μου Σωτήρη Αγγέλου, ο οποίος αποτέλεσε την «γέφυρα» για να βρεθώ στο Σεντ Φράνσις, κολέγιο που έχει φοιτήσει κι ο ίδιος και να τονίσω ότι χωρίς αυτόν και η ακαδημαϊκή μου εξέλιξη, αλλά και η μπασκετική, σίγουρα δεν θα ήταν η ίδια και τίποτα δεν θα ήταν εφικτό“, είχε πει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αγγέλου όταν ανακοινώθηκε από το Περιστέρι.
Το όνειρο συνεργασίας με τον πατέρα
Η προοπτική κάποια στιγμή να έχει προπονητή τον πατέρα του, ήταν κάτι που είχε “καλλιεργηθεί” στο μυαλό του 23χρονου παίκτη. Ήταν ένα όνειρό του το οποίο ήθελε να γίνει πράξη και το είχε γνωστοποιήσει παλαιότερα, έχοντας αναφέρει πως “ένα όνειρο που είχα από μικρός ήταν να παίξω κάποια στιγμή για τον πατέρα μου“. Μάλιστα είχε τονίσει ότι αν ο Βαγγέλης Αγγέλου συνέχιζε στον Προμηθέα, τότε θα βρισκόταν κι εκείνος στην ομάδα της Πάτρας. Τελικά ο νυν προπονητής του Άρη μετά το τέλος της σεζόν 2016-17 δεν παρέμεινε στους Πατρινούς, με αποτέλεσμα να μην “έρθει” η συνεργασία πατέρα-γιου.
Το… ίδιο εύστοχος με τον Κλαρκ
To 2017 o Aγγέλου πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα. Κατέληξε στο Περιστέρι καθώς γι’ αυτόν μέτρησε ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Ενδιαφέρον, πάντως, υπήρχε και από άλλες ομάδες όπως τα Τρίκαλα, ο Κόροιβος, ο Κολοσσός αλλά και η Κύμη. Στο Περιστέρι είχε 5,1 πόντους μέσο όρο έχοντας περίπου 10,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Φανέρωσε, επίσης, το καλό του σουτ το οποίο αποτελεί ένα από τα “όπλα” του στον τρόπο παιχνιδιού του. Στα τρίποντα ο Αγγέλου είχε 44,8% ευστοχία και ήταν ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης του Περιστερίου από τα 6.75 καθώς ο πρώτος ήταν ο Κίκι Κλαρκ με 44,9% ευστοχία. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι δύο παίκτες είχαν το ίδιο ποσοστό ευστοχίας…