Κεντρική Διεθνή “Έτοιμος από καιρό να γίνει πρώτος προπονητής ο Τόμιτς”

“Έτοιμος από καιρό να γίνει πρώτος προπονητής ο Τόμιτς”

perperoglou 1

Ο Στράτος Περπέρογλου θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σερβία με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Μίλαν Τόμιτς. Ο Έλληνας φόργουορντ σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο νέος του προπονητής ήταν έτοιμος από καιρό να γίνει head coach, ενώ σημείωσε ότι  ο τρόπος δουλειάς του Βασίλη Σπανούλη αποτελεί παράδειγμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα «basketballsphere.com»:

“Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα με παράδοση, ιστορία και μεγάλο αριθμό οπαδών. Πάντα απολάμβανα να παίζω στο Βελιγράδι. Μίλησα με τον Μίλαν που υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα.

Συνεργαστήκαμε στον Ολυμπιακό και τα πήγαμε πολύ καλά. Θεωρώ ότι ήταν έτοιμος εδώ και χρόνια να αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή, Έχει δουλέψει με πολλούς καλούς παίκτες, έχει εμπειρία και χαρακτήρα νικητή. Ήταν η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει περίφημα”.

Για τον Μίλαν Τόμιτς: “Είμαι σίγουρος πως έμαθε μέρα από την συνεργασία του με άλλους προπονητές. Φυσικά, η μετάβαση από βοηθός σε πρώτος προπονητής δεν είναι εύκολη, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμος. Πρέπει πρώτα να δούμε ποια είναι η φιλοσοφία του ως προπονητής και τι είναι αυτό που θέλει να φέρει στην ομάδα”.

Για ομοιότητες σε σχέση με την παρουσία του στον Ολυμπιακό: “Τα πάντα ξεκινούν από τη χημεία που θα έχουν οι παίκτες, πώς θα δουλέψουν μεταξύ τους και πόσο εύκολα θα δεθούν ο ένας με τον άλλο, ώστε να γίνουν ομάδα. Ο Ολυμπιακός ήταν μια νέα ομάδα, με παίκτες που διψούσαν για νίκες, αλλά και διάθεση να δημιουργήσουν τη δική τους καριέρα.

Αλλά υπήρχε και ένας ηγέτης όπως ο Σπανούλης, ο οποίος είναι πάντα το παράδειγμα για το πώς πρέπει να δουλεύει κάποιος. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολλούς νέους ταλαντούχους παίκτες που θέλουν να βελτιωθούν. Βλέπω ομοιότητάς σε αυτό το πρότζεκτ. Αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο. Θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε”.

Για το τι θέλει να δώσει στον Ερυθρό Αστέρα: “Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, ειδικά τους νεότερους, με την εμπειρία μου. Προσπωικά είμαι χαρούμενος εφόσον πετύχουμε τους στόχους μας ως ομάδα. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος μου, ότι ζητήσει από εμένα ο προπονητής, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας. Η Νεπτούνας έκανε το 2/2 με τον Γιώργο Βόβορα στον…