Κεντρική Διεθνή Πιστιόλης: “Επιπέδου Final Four Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός”

Πιστιόλης: “Επιπέδου Final Four Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός”

Γαλατάσαραϊ

Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΑνδρέας Πιστιόλις, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους “αιωνίους” και τόνισε πως και οι δύο έχουν τα φόντα για να βρίσκονται στο φετινό Final Four.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

 Για την ΤΣΣΚΑ: “Είμαστε σε καλό επίπεδο, καθώς ο προγραμματισμός είναι σχεδόν ολοκληρωμένος. Υπάρχει μία μικρή περίπτωση να πάρουμε κάτι έξτρα, αν βρούμε κάτι που θέλουμε. Γενικότερα θέλαμε διορθωτικές κινήσεις σε κάποια προβλήματα και είμαστε ευχαριστημένοι γενικά με την ομάδα, στην οποία δεν θέλαμε δραστικές αλλαγές.”

Για τον Βέστερμαν που έφυγε και τον Χάκετ που τον αντικατέστησε: “Ο Βέστερμαν ήταν άτυχος. Είναι καλός παίκτης, ο οποίος γενικά στην καριέρα του έχει αδικηθεί από τους τραυματισμούς, αλλά ο φετινός ήταν περίεργος τραυματισμός. Παρ’ όλα αυτά, έπρεπε να αλλάξουμε. Θέλαμε ένα ψηλό γκαρντ και διαφορετικό με τον Σέρχιο, ώστε να έχουμε άνεση να αλλάζουμε τα σχήματα της ομάδας.

Ο Χάκετ ήταν αυτό που θέλαμε. Ο σοβαρός τραυματισμός του μας προβλημάτισε, αλλά είναι ένα παιδί με γερή κράση και σωστός επαγγελματίας. Για έναν παίκτη με τα αθλητικά προσόντα του Χάκετ το ότι είναι 31 ετών δεν σημαίνει ότι πέφτει και είναι μεγάλος. Αν δεν είχε τον τραυματισμό στον Ολυμπιακό θα έμενε ή θα ήταν σε αντίστοιχου επιπέδου ομάδα. Αλλά, νομίζω ότι αξίζει να είναι σε αυτό το επίπεδο.”

Για τον νεαποκτηθέντα Άλεκ Πίτερς: “Οι σουτέρ είναι μία περίεργη υπόθεση. Μπορεί σε ένα παιχνίδι να βάζει και στο άλλο όχι. Είναι θέμα ημέρας και ψυχολογίας. Ο Πίτερς δεν μας άρεσε μόνο γιατί είναι σουτέρ, αλλά είναι σκληρό παιδί που δουλεύει πολύ και έχει μεγάλο μπασκετικό IQ. Είναι σε μία ηλικία που μπορεί να προσθέσει πράγματα στο παιχνίδι του. Από την άλλη, φέτος προσπαθήσαμε να χαμηλώσουμε τον μέσο όρο ηλικίας στην ομάδα, για να αντέξει όλη τη σεζόν και έτσι θέλει έναν συνδυασμό έμπειρων και φρέσκων παικτών.”

Για την επόμενη Ευρωλίγκα και τις ομάδες που ενισχύθηκαν: “Είναι ευχάριστο να βλέπουμε να ενισχύεται η Ευρωλίγκα και να γίνεται πιο ανταγωνιστική. Όσο καλύτερες γίνονται οι ομάδες είναι μεγαλύτερο το όφελος για εμάς. Από την άλλη, οι μεταγραφές δεν λένε την αλήθεια. Φέτος, η κατάσταση είναι πιο νορμάλ, καθώς αρκετοί επέστρεψαν από το ΝΒΑ και ανέβασαν το επίπεδο της Ευρωλίγκας. ”

Για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: “Ο Ολυμπιακός πάει σε μία μεγάλη αλλαγή μετά τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Πήρε τον Ντέιβιντ Μπλατ, έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, με δικό του στιλ. Ο Παναθηναϊκός πάει με τον ίδιο προπονητή και δείχνει να κινείται σε μία φιλοσοφία παρόμοια με αυτή που τελείωσε τη χρονιά. Χάθηκε ο Σίνγκλετον που ήταν σημαντικός και ήρθε ο Λάνγκφορντ, που θα έχει έναν ρόλο σαν του Τζέιμς, πιστεύω.

Γενικότερα πρέπει να δούμε πως θα γίνει η μετάβαση των δύο ομάδων. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει ο Ολυμπιακός γιατί θα αλλάξει το στιλ παιχνιδιού του. Πάει για κάτι διαφορετικό ο Μπλατ σε σχέση με αυτό που βλέπαμε μέχρι σήμερα. Περιμένουμε να δούμε τους ρόλους. Σίγουρα είναι ομάδες επιπέδου Final Four και οι δύο. ”

Για τον Γιανίκ Μορέιρα που πήρε ο ΠΑΟΚ: “Είχε μία καλή χρονιά, σε μία ομάδα που έδειχνε ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Είναι μία καινούρια ομάδα, στη δεύτερη σεζόν της στη VTB League και ακόμα ψάχνεται. Είναι σέντερ παλιάς κοπής. Ψηλός, με παιχνίδι στο ποστ, κάτι που… εξαφανίζεται σιγά σιγά στην Ευρώπη. Έχει καλό ύψος και καλή τεχνική, ενώ μπορεί να απειλήσει με χουκ και σουτάκια μέσης απόστασης.

Θα κάνει δύσκολες τις αλλαγές στην αντίπαλη ομάδα. Στο επιθετικό κομμάτι μπορεί να είναι σημείο αναφοράς σε σετ παιχνίδι κυρίως και όχι τόσο στον αιφνιδιασμό. Στην άμυνα μπορεί να αλλοιώσει σουτ, όχι να κόψει τόσο πολύ. Σίγουρα δεν είναι ο σέντερ που θα βγει στο τρίποντο να μαρκάρει και μένει να δούμε πως θα τον χρησιμοποιήσουν στον ΠΑΟΚ.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…