Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Παπαδόπουλος: “Μια πολύ δεμένη ομάδα”

Παπαδόπουλος: “Μια πολύ δεμένη ομάδα”

kostas papadopoulos

Η νίκη επί της Εσθονίας αφαίρεσε ένα μεγάλο ποσοστό άγχους από την Εθνική Παίδων, αλλά υπάρχει και συνέχεια.

Αν κάποιος το γνωρίζει καλά αυτό, είναι ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Κώστας Παπαδόπουλος. Και μάλιστα δύσκολη συνέχεια, καθώς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία που από πολλούς θεωρείται όχι το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 γενικότερα.

«Φεύγει ένα κομμάτι άγχους και αυτό είναι λογικό, καθώς βρισκόμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σήμερα ήμασταν πολύ διαβασμένοι, τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά, ήταν πολύ συγκεντρωμένα. Μέτρησε πολύ η τρομερή ενέργεια που έβγαλαν, όπως μέτρησε και το γεγονός ότι ήθελαν να πάρουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στον συμπαίκτη τους, που στάθηκε άτυχος και δεν μπορεί να βρίσκεται στο παρκέ μαζί τους. Ήταν ένα έξτρα, πολύ μεγάλο κίνητρο. Όλα αυτά βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη και για μένα είναι επιτυχία που φτάσαμε εδώ, παρά τα προβλήματα».

Ο επίλογος όμως δεν μπαίνει εδώ: «Η Ισπανία είναι το φαβορί. Έτσι είναι, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Στην πρεμιέρα διέλυσε 72-46 την Σερβία, που έχει μια πολύ καλή ομάδα επίσης. Από την άλλη είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Ένα παιχνίδι. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να μπουν τα σουτ, μπορεί να μην μπουν τα δικά τους… Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Έτσι κι αλλιώς αυτοί έχουν το άγχος γιατί είναι το φαβορί. Θα το παλέψουμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ο Παπαδόπουλος γνωρίζει άλλωστε πως το αουτσάιντερ έχει τύχη στον αθλητισμό και πως όταν μια ομάδα είναι τόσο δεμένη, μπορεί να κάνει αυτό που φαντάζει απίθανο: «Ήθελαν πολύ τη σημερινή νίκη με την Εσθονία. Είχαν το κίνητρο και το κυνήγησαν. Είναι πολύ δεμένη ως ομάδα. Ακόμη και σήμερα μετά το τέλος του αγώνα αφού τους μίλησα, μίλησαν και μόνοι τους. Θα διεκδικήσουν το καλύτερο και αύριο και στους άλλους αγώνες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Τους πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς αγώνες έμαθε η Εθνική. Μετά την κλήρωση που πρα…