Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ-Χάτσερ: Μια ξεχωριστή σχέση, μια σχέση… αγάπης

ΠΑΟΚ-Χάτσερ: Μια ξεχωριστή σχέση, μια σχέση… αγάπης

paok hatcher

Είναι ξανά στον ΠΑΟΚ, για τρίτη φορά στην καριέρα του… Όταν το ebasket.gr είχε αποκαλύψει το όνομα του Γουίλιαμ Χάτσερ για τον “Δικέφαλο”, μπορεί το οικονομικό να έμοιαζε ως “αγκάθι” αλλά αυτό δεν στάθηκε τελικά αιτία για να “χαλάσει” το… deal. Βέβαια χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να “βγει” το “αγκάθι” του οικονομικού, όμως τα εμπόδια ήταν πιο εύκολο να ξεπεραστούν λόγω της… αδυναμίας που έχει ο Αμερικανός στον ΠΑΟΚ. Είχαμε σημειώσει, άλλωστε, πως ο 34χρονος παίκτης ήθελε να γυρίσει στους “ασπρόμαυρους”, στις τάξεις των οποίων πάντα έσταζαν μέλι για τον έμπειρο καλαθοσφαιριστή. Η αλήθεια είναι πως η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Χάτσερ είναι ξεχωριστή και δείχνει να έχει… πολλή αγάπη η μία πλευρά για την άλλη.

Το… γράμμα λατρείας προς τον ΠΑΟΚ το 2013

Ο Αμερικανός μετά την πρώτη του θητεία στον “Δικέφαλο”, δηλαδή την σεζόν 2012/13, είχε φανερώσει πως έβαλε στην καρδιά του τον ΠΑΟΚ. “Ένα γράμμα από τον William Hatcher στον ΠΑΟΚ…”, έγραφε η επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ στις 28/05/2013 και ο Χάτσερ ευχαριστούσε… όλον τον ΠΑΟΚ για όσα έζησε εκείνη την αγωνιστική περίοδο. Αρχικά ανέφερε:

“Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ. Όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην ομάδα, από τον πρόεδρο, την διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες, με αποδέχτηκαν σαν άνθρωπο και σαν παίκτη από την πρώτη μέρα που πάτησα στην Θεσσαλονίκη. Θα αγαπώ όλες τις φιλίες και τις σχέσεις που έκανα στη διάρκεια της παρουσίας μου στην Ελλάδα και ελπίζω να τους δω όλους ξανά μια μέρα”.

Και συνεχίζοντας, μεταξύ άλλων, ο Χάτσερ τόνιζε πως… “ελπίζω αυτή να μην είναι η τελευταία φορά που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα ακούσουν κάτι από μένα, αλλά ό,τι και να συμβεί, θα είμαι πάντα ΠΑΟΚ για μια ΖΩΗ!!!”.

will hatcher paok

Ο ΠΑΟΚ που τον στήριξε και τα πέντε “όχι”

Ο Αμερικανός την πρώτη του χρονιά (2012/13) στον ΠΑΟΚ είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του αλλά στον “Δικέφαλο” τον είχαν στηρίξει. Προφανώς αυτό είχε παίξει τον ρόλο του για να εκτιμήσει ο Αμερικανός ακόμη περισσότερο το περιβάλλον του ΠΑΟΚ… “Προσωπικά, θέλω να πω ευχαριστώ στους προπονητές μου, γιατί πάντα πίστευαν σε μένα και ήταν δίπλα μου στις πιο δύσκολες στιγμές μου στη διάρκεια της σεζόν. Είχα κάποια σκαμπανεβάσματα αυτόν τον χρόνο και το μόνο πράγμα που με κράτησε μέσα σε αυτές τις στιγμές ήταν η εμπιστοσύνη των προπονητών και των συμπαικτών μου. Δέχτηκα αρκετή κριτική από ανθρώπους εκτός της ομάδας, όταν δεν έπαιζα και τόσο καλά, αλλά οι προπονητές μου, ποτέ δεν με παράτησαν και γι’ αυτό είμαι εξαιρετικά ευγνώμων“, υπογράμμιζε ο Χάτσερ μετά το τέλος της σεζόν 2012/13.

Κάποια στιγμή… ανταπέδωσε εκείνη την εκτίμηση-στήριξη που είχε πάρει από τον ΠΑΟΚ (και ειδικά από τον Σούλη Μαρκόπουλο). Την δεύτερη χρονιά του (2015/16) στον “Δικέφαλο” είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και θα μπορούσε να πιέσει να αποχωρήσει, αν το ήθελε. Όμως δεν το έκανε… Συγκεκριμένα για τον Χάτσερ κατά την διάρκεια εκείνης της σεζόν είχαν γίνει προτάσεις από την Σαραγόσα, την Μπεσίκτας, την Λιέτουβος Ρίτας, την Κόνιασπορ και την Ανδόρα. Ο ατζέντης του, όμως, τότε υπογράμμιζε πως ο Αμερικανός δεν θα αφήσει τον ΠΑΟΚ καθώς ένιωθε πολύ όμορφα στον “Δικέφαλο”, με αποτέλεσμα αυτές οι ομάδες να “εισπράξουν” αρνητικές απαντήσεις στο να κάνουν δικό τους τον Αμερικανό. Ένα πιθανό “διαζύγιο” τότε με τον Χάτσερ, θα ήταν “μαχαιριά” για τον ΠΑΟΚ καθώς έπαιρνε σημαντικές βοήθειες από τον Αμερικανό, ο οποίος τελικά “εξαργύρωσε” τις καλές του εμφανίσεις μετά το τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου παίρνοντας ένα υψηλό συμβόλαιο στην Παρτιζάν.

hatcher partizan

“Αγαπώ τον ΠΑΟΚ με όλη μου την καρδιά, ίσως γυρίσω…”

Ήταν το καλοκαίρι του 2016 όταν ο Χάτσερ αποχωρούσε από τον “Δικέφαλο” και έλεγε σε άτομα που τον γνώριζαν ότι… “αγαπώ τον ΠΑΟΚ με όλη μου την καρδιά. Ίσως κάποια στιγμή επιστρέψω”. Και γύρισε φέτος… Ο ΠΑΟΚ είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για τον Αμερικανό ο οποίος είχε αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων στους ανθρώπους του “Δικεφάλου” για την συμπεριφορά του αλλά και για τις αγωνιστικές του δυνατότητες.

Κάποια στιγμή -όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα- η περίπτωσή του εξετάστηκε και πέρυσι κατά την διάρκεια της σεζόν, ωστόσο τελικά δεν αποδεσμεύτηκε από την Σάσαρι ενώ το συμβόλαιό του ήταν πολύ υψηλό. Το κασέ του έμοιαζε δύσκολο να “πέσει” στα στάνταρ του ΠΑΟΚ φέτος το καλοκαίρι, όμως μέτρησε η επιθυμία του να επιστρέψει στους “ασπρόμαυρους”. “Θέλω πολύ να επιστρέψω, αγαπώ τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη, εκεί είναι το δεύτερο σπίτι μου“, έλεγε ο Χάτσερ στην εφημερίδα “FAIR PLAY” λίγα 24ωρα αφότου το ebasket.gr είχε αναφέρει πως η πλευρά του ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για την επιστροφή του Αμερικανού.

Από ρολίστας… ηγέτης

Ο Χάτσερ αποτελεί μια… δοκιμασμένη λύση και δεδομένου πως στον “Δικέφαλο” είχαν κατά νου τα ηγετικά προσόντα που έδειξε ο Αμερικανός την σεζόν 2015/16, ήταν πιο εύκολη η επιλογή να κινηθούν για… deal μαζί του αλλά και να αποφασίσουν να του “δώσουν” διετές συμβόλαιο. Την περίοδο 2015/16 ο Χάτσερ σε πολλά παιχνίδια είχε πάρει από το… χεράκι τον “Δικέφαλο”. Είχε εξελιχθεί σε ηγέτη και είχε αφήσει πίσω του την προηγούμενη χρονιά (2014/15), κατά την οποία δεν τα είχε πάει ιδιαίτερα καλά στην Σαρλερουά. Στους Βέλγους ήταν… ρολίστας έχοντας 7 πόντους μέσο όρο στο Eurocup ενώ με τον ΠΑΟΚ πετύχαινε 13,8 πόντους μέσο όρο. Μάλιστα είχε κάνει ρεκόρ καριέρας στην Ευρώπη με τους 32 πόντους που είχε πετύχει απέναντι στην Μπεσίκτας.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…