Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πανέτοιμη η τετράδα της Εθνικής Εφήβων 3×3

Πανέτοιμη η τετράδα της Εθνικής Εφήβων 3×3

Η Εθνική Εφήβων 3Χ3 ετοιμάζεται να κάνει την δική της προσπάθεια.

Αύριο στο Βουαρόν της Γαλλίας αρχίζει το ένα γκρουπ προκριματικών για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U18 3Χ3 που θα φιλοξενηθεί στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας (31/8-2/9). Ο Γιώργος Αρνόκουρος, που είναι και μοναδικός που έχει εμπειρία από ανάλογα τουρνουά, ο Κωνσταντίνος Κρανιάς, ο Αλέξανδρος Προίσκος και ο Άρης Σωτηρίου ετοιμάζονται για την δική του μάχη, θέλουν να κάνουν την δική τους προσπάθεια και το βήμα παραπάνω, ως τους τελικούς.

Γιώργος Αρνόκουρος: «Είναι τιμή για μένα και τους συμπαίκτες μου που εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Για μένα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε ανάλογο τουρνουά, αλλά για τους συναθλητές μου είναι  πρώτη. Μπορεί να είναι μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα και … διαφορετικό άθλημα, στο οποίο δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας επάξια. Όλο αυτό είναι μια υπέροχη εμπειρία».

Κωνσταντίνος Κρανιάς: «Είναι μια όμορφη εμπειρία που πάντα «μένει» σε νέα παιδιά όπως είμαστε εμείς. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, είμαστε λίγες μέρες μαζί ουσιαστικά, αλλά έχουμε βρει καλή χημεία μεταξύ μας. Στόχος μιας εθνικής ομάδας και ειδικά όταν μιλάμε για την Ελλάδα, είναι πάντα να παλεύει και να διεκδικεί το  καλύτερο δυνατό. Να τιμάει το εθνόσημο».

Αλέξανδρος Προίσκος: «Η διοργάνωση είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε παρόμοιο τουρνουά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να πάρουμε τις νίκες στους αγώνες που θέλουμε, καθώς μας λείπει η εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Πιστεύω πως όλοι μας θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τον στόχο μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Άρης Σωτηρίου: «Για τους περισσότερους από εμάς είναι η πρώτη συμμετοχή σε ένα παρόμοιο τουρνουά. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και όπως πάντα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να διεκδικήσουμε στο γήπεδο αυτό που μας αναλογεί. Δεν το καταλαβαίνεις, αλλά το να προσαρμοστείς στους κανόνες του 3Χ3 είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά με αυτούς του μπάσκετ που έχουμε συνηθίσει όλοι να παίζουμε ή να βλέπουμε. Με την καθημερινή προσπάθεια όμως πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…