Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Καλέντζου: “Όταν έφυγε το άγχος”

Καλέντζου: “Όταν έφυγε το άγχος”

kalentzou e1566576758762

Η Εθνική Κορασίδων έκανε το βήμα παραπάνω που αναζητούσε και πλέον την χωρίζει μια νίκη από την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Η Τούλα Καλέντζου, συνεργάτης του Δημήτρη Μπακογεώργου στο τεχνικό επιτελείο της ελληνικής ομάδας τόνισε για τη σημερινή νίκη επί της Σλοβενίας.

«Νομίζω πως όταν μας έφυγε το άγχος το παιχνίδι πήγε όπως το θέλαμε. Τα κορίτσια ένιωθαν το «βάρος» του νοκ άουτ αγώνα πιστεύω. Ξέραμε όμως πως αν παίζαμε το μπάσκετ που γνωρίζουμε θα μπορούσαμε να φτάσουμε και στο αποτέλεσμα που θέλαμε. Η Σλοβενία πίεσε πολύ στην πρώτη γραμμή άμυνας και δυσκολευτήκαμε λίγο στην αρχή, στα πρώτα λεπτά, αλλά όταν καταφέραμε να το ξεπεράσουμε αυτό και να βρούμε το ρυθμό μας τα άλλα ήταν πολύ απλά και εύκολα στην κυριολεξία. Τα κορίτσια το έκαναν να φαίνεται πολύ εύκολο, τους είχε φύγει και το άγχος, κάναμε ένα εκπλκτικό τρίτο δεκάλεπτο και τους είπαμε απλά να απολαύσουν το παιχνίδι».

Η συνέχεια έχει … Φινλανδία, αφού στον σημερινό προημιτελικό νίκησε την Ρουμανία 77-54: «Η Φινλανδία δεν είναι άγνωστη σε εμάς, ούτε εμείς σε αυτούς. Έχουμε δώσει τέσσερα φιλικά μεταξύ μας στην διάρκεια της προετοιμασίας. Έχουμε κάνει τέσσερις νίκες σε αυτά τα παιχνίδια και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα αυτού του 4-0. Μπορεί να υπάρχει δεύτερη ευκαιρία ακόμη και με ήττα, καθώς χρειάζεται μια νίκη πλέον σε δύο αγώνες. Όπως κι αν έχει όμως δεν είναι αυτό που σκεφτόμαστε. Θέλουμε να νικήσουμε και να πάμε στον τελικό. Αυτός είναι ο στόχος μας και τις καλές ομάδες τις χαρακτηρίζει ο υψηλός στόχος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…