Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Καλέντζου: “Αυτές θα πάρουν τη σκυτάλη”

Καλέντζου: “Αυτές θα πάρουν τη σκυτάλη”

kalentzou e1566576758762

Η πρώτη θέση δεν ήρθε, ήρθε όμως η άνοδος στην Α’ Κατηγορία και το ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Κορασίδων.

Μέσα σε αρκετή στενοχώρια στην αρχή για την ήττα στον τελικό, αλλά με χαμόγελα στην συνέχεια, καθώς του χρόνου η Εθνική Κορασίδων θα αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία. Η Τούλα Καλέντζου, συνεργάτης του Δημήτρη Μπακογεώργου στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας αναφέρθηκε στην πορεία και στα κορίτσια που στελέχωσαν την ομάδα.

«Δυστυχώς έτυχε την κακή μας εμφάνιση να την κάνουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Η ομάδα όμως βρίσκεται στην Α’ Κατηγορία. Αυτός ήταν και ο στόχος μας ερχόμενοι εδώ. Τα έκαναν τεράστια προσπάθεια, δούλεψαν πάρα πολύ, ήταν προσηλωμένες στον στόχο από την αρχή και ξέραμε γιατί έχουμε έρθει εδώ. Από τον πρώτο ως τον τελυταίο της αποστολής. Κλείσαμε το τουρνουά με 7-1 και θεωρώ πως παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά και είναι κάτι που δεν αμφισβητείται»
Η παρουσία δύο κοριτσιών από την ελληνική ομάδα στην καλύτερη πεντάδα λέει από μόνο του πολλά για την ποιότητα που είχε: «Ναι, είχαμε διπλή εκπροσώπηση, ενώ και η MVP ήταν από την ελληνική ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο, αλλά και σε όλη την ομάδα. Έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε από τις 23 Ιουλίου ως σήμερα μαζί και είμαστε όλοι μια οικογένεια. Αυτή η ομάδα αξίζει να παίζει στην Α’ Κατηγορία και έδειξε πιστεύω πως άξιζε και φέτος να είναι εκεί».

Το φινάλε του τελικού βρήκε την ελληνική ομάδα ανάμικτα συναισθήματα. Άνοδος μεν, ήττα δε και δεύτερη θέση: «Έκλαιγαν τα περισσότερα μετά το παιχνίδι. Ήθελαν το χρυσό και τους πείραξε η δεύτερη θέση. Είναι παιδιά και τα συναισθήματα είναι έντονα και σε πολλές περιπτώσεις αλλάζουν και γρήγορα. Τους μιλήσαμε στα αποδυτήρια όλοι, τους είπαμε πως πρέπει να είναι περήφανες για ότι κατάφεραν και για το ότι πέτυχαν το στόχο της ανόδου».

Το πως αντιμετώπισαν το κλείσιμο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων, ίσως να είναι και η μαγιά για το μέλλον. Για τον τρόπο που αντιδρούν στην ήττα και την αγάπη που έχουν για την Εθνική Ομάδα. Είτε Κορασίδων, είτε Γυναικών ίσως κάτποτε στο μέλλον: «Δεν ξέρω… Ίσως να έχω γίνει κουραστική ή και γραφική… Τους το είπα σε πόσα μίτινγκ. Όσο κι αν μπορεί να τις βαραίνει αυτό, είναι η γενιά που μπορεί να ανεβάσει όλες τις ομάδες της ηλικίας τους. Είναι κάτι που θα έχει αντίκτυπο όταν θα είναι σε λίγα χρόνια στην Εθνική Γυναικών. Θα πρέπει κι αυτές να κρατήσουν το γυναικείο μπάσκετ ψηλά, με σοβαρότηα και δουλειά. Αυτές θα παραλάβουν τη σκυτάλη».

Τη σκυτάλη από μια ομάδα που αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με την Εβίνα Μάλτση, συμπαίκτρια  κάποτε της Καλέντζου, να φτάνει και να ξεπερνά τους 3000 πόντους με τα γαλανόλευκα: «Να είναι γερή και δυνατή και να φτάσει στους 10.000 πόντους! Αυτό της ευχήθηκα. Με την τρέλα που έχει για το μπάσκετ και την Εθνική Ομάδα μπορεί να μας εκπλήξει όλους! Είνα παράδειγμα… Έχει δύναμη ψυχής. Γνωριζόμαστε από 15 χρονών και όλο αυτό της αξίζει!»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…