Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Ουκρανία 77-73

Ελλάδα – Ουκρανία 77-73

tsiro

Η Εθνική Εφήβων προβλημάτισε με την εμφάνιση της σ’ ακόμα ένα παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες.

Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου, αν και τα χρειάστηκε στο τέλος, επικράτησε της αδύναμης Ουκρανίας με 77-73, σε παιχνίδι για τις θέσεις 13-16 κι αύριο (5/8) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φινλανδία – Βοσνία με φόντο τη 13η θέση. Υπενθυμίζεται πως δε τίθεται θέμα υποβιβασμού μιας και η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό U18 του 2019 στον Βόλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Τσιρογιάννης, ο οποίος μέτρησε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Σανδραμάνης με 17 πόντους και κρίσιμες εύστοχες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισαν οι Γκρίτσακ (23π.) και Μαρκοβέτσκι (17π., 14ριμπ.).

Η “γαλανόλευκη” έμοιαζε ότι θα φτάσει πολύ άνετα στη νίκη, μετά την εξαιρετική δεύτερη περίοδο που πραγματοποίησε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στο +20 (50-30) στο τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο όπως και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια έπαθε μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να πλησιάζουν απειλητικά.

Η αντίπαλη ομάδα, βέβαια, δεν είχε την ποιότητα της Γαλλίας ή της Ισπανίας κι έτσι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 50-30, 58-45, 77-73.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…