Κεντρική NBA Τζαμπάρ: “O G.O.A.T. δεν είναι Χαϊλάντερ”
NBA

Τζαμπάρ: “O G.O.A.T. δεν είναι Χαϊλάντερ”

kareem

Μπορεί η συζήτηση για τον G.O.A.T του μπάσκετ να περιορίζεται στον Μάικλ Τζόρνταν και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, όμως κάλλιστα στην εξίσωση αυτή θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ των τόσων επιτευγμάτων.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι η συζήτηση για τον G.O.A.T. δεν έχει καμία σημασία. Μάλιστα, εξήγησε και το γιατί  στο undefeated.com λέγοντας τα εξής:

“Αυτή η κουβέντα είναι διασκεδαστική όταν κάθεσαι στο τραπέζι και περιμένεις να σου σερβίρουν την πίτσα. Αλλά είναι ανάλογου επίπεδου με μια κουβέντα που μπορεί να γίνει σχετικά με ποια σούπερ δύναμη προτιμάς: να πετάς ή να είσαι αόρατος; Είτε με βάζουν σε αυτή τη λίστα είτε όχι, δεν έχει καμία σημασία. Έδωσα τα πάντα όταν έπαιξα και βοήθησα τους συμπαίκτες μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πήρα μαζί μου όταν σταμάτησα.

Ο λόγος που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ο G.O.A.T. είναι επειδή κάθε παίκτης αγωνίζεται υπό μοναδικές περιστάσεις. Παίξαμε σε διαφορετικές θέσεις, με διαφορετικούς κανονισμούς, με διαφορετικούς συμπαίκτες, με διαφορετικούς προπονητές. Κάθε παίκτης πρέπει να προσαρμόζεται στις περιστάσεις και να βρίσκει τρόπο να διακρίνεται. Ο G.O.A.T. δεν είναι Χάιλαντερ. Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι από ένας.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…