Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Θα τον κάνει καλύτερο!

Θα τον κάνει καλύτερο!

papapetrou ethinki eurobasket

Γιώργος Κογκα λίδηςΤο ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν θα συνεχίσει να φορά τα «ερυθρόλευκα» πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, αλλά και διάθεση από την πλευρά του παίκτη να συνεχίσει στο λιμάνι. Το αν θα φορέσει τα «πράσινα» θα φανεί τις επόμενες ημέρες, με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει το φαβορί για την απόκτησή του. Αν ο Ιωάννης πάει τελικά στο «τριφύλλι» θα το κάνει καλύτερο…

Ο Παπαπέτρου είναι ο παίκτης που -για πολλούς λόγους- λείπει από τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης που θα κάνει καλύτερο το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ, που θα «δέσει» την ομάδα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος μαζί με τους Καλάθη – Αντετοκούνμπο – Βουγιούκα καλύπτει τα 4/6 (κι είναι υπό συζήτηση το θέμα του Παππά). Αν συνυπολογίσουμε τον Μήτογλου που ανεβαίνει αγωνιστικά, πλέον οι «πράσινοι» δεν (θα) υπολείπονται σ’ ότι αφορά τον ελληνικό κορμό.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αθλητικό παιδί, με προσήλωση στην άμυνα και δυνατότητα να μαρκάρει μέχρι και… 5άρι στις αλλαγές (θυμηθείτε τις καθοριστικές άμυνες στον Τόμιτς, όταν ο Ολυμπιακός είχε περάσει το 2015 στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα με το τρίποντο του Πρίντεζη, στις 23 Απριλίου) στα μαρκαρίσματα. Μαζί με τον Αντετοκούνμπο, που επίσης είναι αθλητικότατος κι εξαιρετικός στην άμυνα, συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο.

Προσθέστε και τον Καλάθη με την αμυντική του στοχοπροσήλωση και τα μακριά του χέρια, αλλά και την… αεροπορία (Γκιστ / Λάσμε) κι έχετε την εικόνα μιας ομάδας που… αλλάζει δέρμα και θα ξεκινά από το πίσω μέρος του γηπέδου, κάτι που -επί ημερών Πασκουάλ- δεν μας έχει συνηθίσει το «τριφύλλι».

Ζητούμενο είναι η εξέλιξή του στο μπροστά μέρος του γηπέδου. Αυτό δεν πρόκειται να προκύψει από μεταγραφή κι αυτό είναι που θα του δώσει περισσότερο χρόνο και πιο καθοριστικό ρόλο. Γι’ αυτό πρέπει να δουλέψει περισσότερο κι είναι αλήθεια ότι στο τέλος του πρωταθλήματος έδειξε στοιχεία βελτίωσης, όχι όμως τόσα όσα έπρεπε, βάσει εικόνας και χρόνου συμμετοχής σε ομάδα υψηλού επιπέδου (δεν αναφέρομαι στον αγωνιστικό χρόνο, αλλά στον καιρό που ζει και αναπνέει δίπλα σε παίκτες πρώτης γραμμής).

Αν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον Παπαπέτρου θα έχει πετύχει μια σημαντική ενίσχυση, με ένα παιδί που ήταν δικό του στο ξεκίνημα της καριέρας του, ένα παιδί της διπλανής πόρτας, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν θέλει χρόνο προσαρμογής, είναι έτοιμο και κυρίως είναι διψασμένο για μια… ευκαιρία καθιέρωσης στην… «αρχική πεντάδα».

Αν ο Παπαπέτρου καταλήξει στον Παναθηναϊκό, θα (πρέπει να) έχει ένα πρότυπο μπροστά του: Τον Νικ Καλάθη. Κι αυτός ήταν εξαιρετικός αμυντικός, αλλά με χτυπητές αδυναμίες στην επίθεση. Βρήκε χρόνο και τρόπο, δούλεψε σκληρά, και φέτος εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένος στο μπροστά μέρος του γηπέδου. Δείγμα του ότι αν παντρέψεις το «μπορώ» με το «θέλω», μπορείς να ευτυχήσεις…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…