Έχοντας το απαγορευτικό των μεταγραφών, το ζητούμενο για τον Άρη ήταν οι “έξυπνες” κινήσεις με παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Με την απόκτηση του Ραμόν Χάρις “έκλεισαν” οι θέσεις των ξένων καθώς στο ρόστερ πέραν του πρώην καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού είναι οι Γκάρι Μπελ, Γκάρι ΜακΓκι, Μπορίς Νταλό, Μάικλ Κάιζερ και Λάκι Τζόουνς.
Όσον αφορά τους πέντε νέους ξένους των “κιτρίνων”, δηλαδή εξαιρώντας τον Μπελ που ήταν και πέρυσι στον Άρη, είναι γεγονός πως την περασμένη περίοδο (2017-18) έκαναν καλό πρωτάθλημα. Ας δούμε τα… κατορθώματά τους (σ.σ. σχετικά με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος).
Οι ΜακΓκι και Νταλό την σεζόν 2017-18 ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα των ριμπάουντερ της Basket League. Ο Σακίλ Γκούντγουιν ήταν πρώτος έχοντας “μαζέψει” 187 “σκουπίδια” (να σημειωθεί πάντως πως ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου είχε δύο ματς περισσότερα από τον ΜακΓκι και τρία περισσότερα από τον Νταλό), ο ΜακΓκι ήταν δεύτερος με 172 (στον μέσο όρο των ριμπάουντ ο Αμερικανός ήταν πρώτος καθώς ξεπερνούσε τον Γκούντγουιν) και ο Νταλό ήταν τρίτος με 161.
Επίσης ο ΜακΓκι αποτέλεσε τον 14ο πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος βάσει ranking ενώ στα επιθετικά ριμπάουντ είχε τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο στη Basket League. Ήταν ο τρίτος πολυτιμότερος παίκτης της Κύμης σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης, ακόμη στην πρώην του ομάδα ήταν πρώτος με… διαφορά στα ριμπάουντ, ήταν ο δεύτερος μπλοκέρ (πίσω από τον Κάιζερ) αλλά και τέταρτος σκόρερ του συνόλου του Γιάννη Καστρίτη.
Ο Νταλό ήταν ο τρίτος πολυτιμότερος παίκτης του Πανιωνίου (δεύτερος ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 26 ματς ενώ ο Νταλό ήταν τρίτος με 22 ματς) και πρώτος ριμπάουντερ των “κυανέρυθρων” αλλά και δεύτερος στις ασίστ. Συγκεντρωτικά αποτέλεσε τον πέμπτο σκόρερ του Πανιωνίου ενώ ήταν ο 27ος πολυτιμότερος παίκτης της Basket League, στην οποία ήταν ο κορυφαίος παίκτης στα αμυντικά ριμπάουντ.
Σε ό,τι αφορά τον Κάιζερ, είχε την πρωτιά στο πρωτάθλημα στα κοψίματα (συνολικά 38 στην κανονική περίοδο). Βάσει ranking αποτέλεσε τον πέμπτο πολυτιμότερο παίκτη της Κύμης έχοντας τρία ματς λιγότερα σε σχέση με τους ΜακΓκι και Κάμερον Τζόουνς που βρέθηκαν στην τρίτη και στην τέταρτη θέση αντίστοιχα. Επίσης, είχε τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο στα ριμπάουντ πίσω από τον ΜακΓκι.
Σχετικά με τον Ραμόν Χάρις, ήταν ο 24ος πολυτιμότερος παίκτης της Basket League σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης. Στον Κολοσσό αποτέλεσε τον δεύτερο πολυτιμότερο παίκτη πίσω από τον Μάρβιν Τζόουνς ενώ ήταν πρώτος στα ριμπάουντ (συνολικά 140 στην κανονική περίοδο) στους Ροδίτες και συγκεντρωτικά δεύτερος σκόρερ μετά τον Τι Τζέι Μπρέι. Ακόμη, ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα στα αμυντικά ριμπάουντ.
Όσο για τον Λάκι Τζόουνς; Έχοντας αγωνιστεί τέσσερα περισσότερα ματς σε σχέση με τον Φιλ Γκος, στον μέσο όρο του ranking αποτέλεσε τον δεύτερο πολυτιμότερο παίκτη του ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο. Ακόμη ήταν ο δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ των “ασπρόμαυρων” πίσω από τον Ουσμάν Κρουμπάλι και δεύτερος σκόρερ του ΠΑΟΚ μετά τον Γκος. Επιπλέον στον “Δικέφαλο” ήταν δεύτερος στα κερδισμένα φάουλ. Πέραν αυτών, τα νούμερα δεν “δείχνουν” την… πολλή δουλειά που έκανε στην άμυνα, ένας τομέας στον οποίο διακρίνεται ο Τζόουνς.