Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Α' ΕΣΚΑ “Σύλλογος με βάση και δυναμική”

“Σύλλογος με βάση και δυναμική”

sourmel

Η ομάδα της Αχαρνής ΛΦΜ ήταν από τις… άτυχες του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ, καθώς παρότι τερμάτισε στην όγδοη θέση σε ισοβαθμία με την Πεύκη, υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία, καθώς τέσσερις ομάδες της Ένωσης δεν μπόρεσαν να διατηρηθούν στη Γ’ εθνική. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Σουρμελής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επόμενη ημέρα της ομάδας αλλά και για τους λόγους που επέλεξε να μείνει στα ηνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την παραμονή του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Αχαρνής ΛΦΜ:

«Η συνεργασία μου με τον σύλλογο ξεκίνησε περίπου στα τέλη Νοέμβρη αναλαμβάνοντας την ομάδα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική περίοδος είχε πολλές συγκινήσεις, δυσκολίες και μεγάλη προσπάθεια. Σε συνεργασία με το συνεργάτη μου, Δημήτρη Γεωργογαλά και όλους τους αθλητές μας προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διοίκηση του συλλόγου και ειδικά ο γενικός αρχηγός του ανδρικού, κ. Μαρίνης, άμεσα με τη λήξη του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα τερμάτισε στην 8η θέση (ισοβαθμία με την Πεύκη) και χωρίς να ξέρουμε ακόμη σε ποια κατηγορία θα συμμετέχουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους εκφράζοντας την έντονη επιθυμία να παραμείνω. Παράλληλα, είχα τη διαβεβαίωση ότι η διοίκηση θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τη νέα προσπάθεια όπως κι έγινε στην πορεία. Σίγουρα οι παραπάνω λόγοι ήταν πολύ σημαντικοί για την τελική επιλογή μου και δεν είχα λόγο να μην προχωρήσουμε σε ανανέωση της συνεργασίας μας. Η Αχαρνής θεωρώ ότι είναι σύλλογος με βάση, δυναμική, που εκπροσωπεί αθλητικά μια μεγάλη πόλη».

Για τους στόχους που θέτει ενόψει της επόμενης σεζόν:

«Ο στόχος είναι να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική όπου θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αγώνα με στόχο να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Ακόμα και στην άνοδο αν είναι εφικτό. Προσωπικά έχω μάθει πάντα να βάζω ψηλά τον πήχη κάτι που το έζησα στο πρόσφατο παρελθόν ως προπονητής των Μελισσίων και των Αγίων Αναργύρων. Γενικότερα πιστεύω ότι αξίζει για τον σύλλογό μας η εδραίωση του στην Α ΕΣΚΑ και στο μέλλον ίσως και πιο ψηλά».

Για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν κι αν έχει ξεκινήσει

«Ο σύλλογος από την αρχή έδειξε ότι θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια και το αγωνιστικό πλάνο που έθεσα. Αρχικά θέλαμε να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας, καθώς ο σύλλογος διαθέτει αθλητές με πολλές δυνατότητες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες προσθήκες. Με αυτό το πλάνο προχωρήσαμε σε συμφωνία με τους περισσότερους αθλητές της περσινής ομάδας (Ιγγλέζος, Λίτσος, Βεκρής, Π και Σ Κακουλίδης, Γραμμένος) κι είμαστε στο στάδιο συζητήσεων με κάποιους αθλητές που θα ενισχύσουν την ομάδα μας σε συγκεκριμένες θέσεις. Παράλληλα, επενδύουμε σε νέους ταλαντούχους παίκτες μέσα από το σύλλογο κι όχι μόνο, εντάσσοντας τους στο ρόστερ της ανδρικής (Φέσκος, Μαυρωτάς, Ζήβας, Δέδες, Τσακιρίδης)».

Για το αγωνιστικό στυλ που θέλει να παίζει η ομάδα του

«Η φιλοσοφία που πιστεύω κι ακολουθώ στηρίζεται στη δημιουργία αθλητικών ομάδων που ξεχωρίζουν μέσα από την ενέργεια, προπονούνται συστηματικά σε υψηλό επίπεδο, ακολουθούν το προπονητικό/αγωνιστικό πλάνο και συνδυάζουν την εμπειρία και τα νιάτα. Το παραπάνω σκεπτικό θα ακολουθήσουμε στην ομάδα κι εύχομαι στο τέλος να έχουμε πετύχει τους πολύπλευρους στόχους που έχουμε θέσει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Α' ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Από την ΚΑΠ στα Μελίσσια ο Παρασκευόπουλος (pic)

Τα Μελίσσια ανακοίνωσαν την απόκτηση του Βασίλη Παρασκευόπουλου Σε μία σημαντική μεταγραφι…