Κεντρική Basket League Άρης Νικολαΐδης, Καμπερίδης και Ζάλογγος αναλύουν το πρόγραμμα μεταβατικών προπονήσεων

Νικολαΐδης, Καμπερίδης και Ζάλογγος αναλύουν το πρόγραμμα μεταβατικών προπονήσεων

goulielmos

Tις απόψεις των Δημήτρη Νικολαΐδη, Σάββα Καμπερίδη και Παναγιώτη Ζάλογγου φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ αναφορικά με το μεταβατικών προπονήσεων που κατήρτισε ο Βαγγέλης Αγγέλου και το οποίο ολοκληρώνεται την Παρασκευή (27/07).

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Το πρόγραμμα μεταβατικών προπονήσεων που κατήρτισε ο Βαγγέλης Αγγέλου με τους συνεργάτες του, Δημήτρη Νικολαΐδη, Σάββα Καμπερίδη, αλλά και τον γυμναστή της ομάδας μας, Παναγιώτη Ζάλογγο ολοκληρώνεται την Παρασκευή (27/07).

Στον κύκλο των προπονήσεων συμμετείχαν οι διαθέσιμοι παίκτες της ομάδας, μέλη της ομάδας προηγούμενων ετών, καθώς και νεαροί αθλητές, οι οποίοι αξιολογήθηκαν πριν από την έναρξη της μεταβατικής περιόδου.

H οργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος είχε διπλό στόχο και αφορούσε τη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών, καθώς και τη βελτιστοποίηση και μεγιστοποίηση των φυσικών ικανοτήτων των παικτών που είχαν σχέση με παραμέτρους, όπως η δύναμη, η ταχύτητα, η ταχυδύναμη και η ισορροπία, μέσα από εφαρμοσμένες αγωνιστικές κινήσεις του αθλήματος.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο Σάββας Καμπερίδης και ο Παναγιώτης Ζάλογγος, μιλώντας στο www.arisbc.gr αναφέρθηκαν στους στόχους αυτού του προγράμματος.

Ο γυμναστής των “κίτρινων” επεσήμανε: «Η μεταβατική περίοδος ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου και η συνολική διάρκεια της ορίστηκε στις οκτώ εβδομάδες, δηλαδή έως τις 27 Ιουλίου. Ο σχεδιασμός αυτής της περιόδου περιελάμβανε δύο κύκλους προπονήσεων, τεσσάρων και τριών εβδομάδων, με μια ενδιάμεση αποκαταστατική εβδομάδα.

Οι αθλητές υποβλήθηκαν σε σειρά εργομετρικών εξετάσεων με σκοπό να καταγραφεί το επίπεδο των φυσικών τους ικανοτήτων (δύναμη, ταχύτητα, ταχυδύναμη, αλτικότητα, αντοχή) και ταυτόχρονα να διαπιστωθεί οποιαδήποτε μυϊκή ανισορροπία, ούτως ώστε να προσαρμοστεί το ασκησιολόγιο, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αθλητή.

Στον πρώτο κύκλο, η προπόνηση φυσικών ικανοτήτων επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της γενικής δύναμης και τη βελτίωση της μυϊκής αντοχής, ενώ στο δεύτερο κύκλο, η προπόνηση φυσικών ικανοτήτων επικεντρώθηκε στη μέγιστη δύναμη και ταχυδύναμη με εφαρμοσμένες ασκήσεις τόσο στο γυμναστήριο όσο και στο παρκέ».

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης ανέφερε: «Ο κόουτς Αγγέλου δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των παικτών. Η μεταβατική περίοδος είναι μια τέτοια περίοδος (ανάπτυξης και βελτίωσης παικτών). Το πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου βασιζόταν σε στοιχεία ατομικής βελτίωσης, αντίδρασης και φυσικής κατάστασης. Οι παίκτες που συμμετείχαν ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο στόχο που απαιτείται να έχει κάθε παίκτης την περίοδο αυτή και δούλεψαν πολύ συνειδητοποιημένα για την επίτευξή του».

Ο assistant coach του Βαγγέλη Αγγέλου, Σάββας Καμπερίδης τόνισε: «Οι εντάσεις στις προπονήσεις του μπάσκετ είχαν άμεση σχέση με την προπόνηση φυσικών ικανοτήτων. Έτσι, στον πρώτο κύκλο προπονήσεων ο βασικός στόχος ήταν η βελτίωση της ισορροπίας, του footwork, του ball handling, καθώς και η τεχνική του σουτ, κυρίως από spot up και pull up καταστάσεις.

Όσον αφορά το δεύτερο κύκλο, δόθηκε έμφαση σε αμυντικές και επιθετικές καταστάσεις ένας εναντίον ενός και close out. Επίσης, έγινε εισαγωγή σε καταστάσεις συνεργασιών δυο, τριών και τεσσάρων παικτών με έμφαση στο timing, το spacing και την αντίδραση σε πολλαπλά ερεθίσματα. Το τεχνικό μέρος των προπονήσεων ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου και οι προπονήσεις φυσικών ικανοτήτων ολοκληρώνονται στις 27 Ιουλίου, όπως είχε αρχικά οριστεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…