Να η ευκαιρία

piloidis tasos new

Συλλέκτης αναμνηστικών και διακρίσεων είναι ο παλαίμαχος (πλέον) διαιτητής Τάσος Πηλοΐδης. Το όριο των 50 (αναχρονιστικό, καθώς πλέον έχουν αλλάξει οι ρυθμοί κι οι αντοχές, ο τρόπος εκγύμνασης και ο επαγγελματισμός των… ερασιτεχνών διαιτητών) τον υποχρέωσε να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του κι αν δει κανείς τον τοίχο του στο facebook θα διαπιστώσει πως καθημερινά σύλλογοι και προσωπικότητες τον τιμούν.

Θα είναι λάθος να επικεντρωθεί κανείς στο non call, καθώς η εν γένει πορεία του ήταν αξιοπρόσεκτη. Ένα από τα πιο… καλά παιδιά του χώρου, άνθρωπος χαμηλών τόνων, έκανε περισσότερους φίλους απ’ ότι εχθρούς, σ’ έναν χώρο που χαρακτηρίζεται ως «άφιλος». Τίποτα δεν είναι τυχαίο και καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει…

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι παράνομη. Κι είναι παράνομη γιατί ο νομοθέτης ρητά και κατηγορηματικά ορίζει πως πρέπει να μετέχουν (από τη στιγμή που υπάρχουν) πρώην διεθνείς διαιτητές. Ο Τάσος Πηλοΐδης ήταν διεθνής διαιτητής, με ευρύτατη γκάμα εμπειριών και εικόνων, με γνωριμίες στο εξωτερικό, με όλα όσα συνοδεύουν μια τόσο μεγάλη καριέρα.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι υπέρ της νομιμότητας, αντικαθιστώντας είτε τον Ανδρέα Παπαδόπουλο (έφτασε μέχρι την Α2 κατηγορία ως ενεργός διαιτητής), είτε τον Κυριάκο Ταβουλαρέα (αναγνωρίστηκε επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχαν προσωπικές -σε καμία περίπτωση δεν ποινικοποιούνται- σχέσεις, από τον καιρό της «Πολιτικής Άνοιξης» κι έπαιξε κάποιους τελικούς ελληνικού πρωταθλήματος), ο οποίος δεν υπήρξε διεθνής.

Ο Τάσος Πηλοΐδης, έχοντας καλή έξωθεν μαρτυρία στους συναδέλφους του, μπορεί να ενταχθεί στην ΚΕΔ/ΕΟΚ. Και μην βρεθεί κανείς να πει ότι είναι υπάλληλος στην ΕΣΚΑΝΑ κι απαγορεύεται η διπλή απασχόληση. Ας του προταθεί κι ας αρνηθεί. Ο πρώην διεθνής διαιτητής δίνει τη δυνατότητα στην ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας να πετύχει δύο σε ένα: Να βάλει έναν διεθνή, καλύπτοντας το μισό της παρατυπίας και παράλληλα έναν πρώην διαιτητή κοινώς αποδεκτό.

Αν δεν το πράξει και τώρα, θα μας αναγκάσει να κάνουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Γιατί, χρυσός κι άγιος (ψάλτης γαρ) ο κ. Παπαδόπουλος, εξαιρετικός ο μόνιμος παρατηρητής διαιτησίας των τελικών (οι άλλοι είχαν πάει να… ψάλλουν μαζί με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και δεν ευκαιρούσαν), αλλά είπαμε: Κανείς δεν ήταν διεθνής, κανείς δεν έχει την εμπειρία και την αποδοχή του Τάσου Πηλοΐδη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…