Κεντρική Basket League Άρης Με Ντιναμό Τιφλίδας ο Άρης στον 1ο Προκριματικό

Με Ντιναμό Τιφλίδας ο Άρης στον 1ο Προκριματικό

aris emvlima

Αντιμέτωπος με τη Ντιναμό Τιφλίδας θα τεθεί ο Άρης στο πλαίσιο του Πρώτου Προκριματικού για το Basketball Champions League. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση φόβητρο για τους Θεσσαλονικείς.

Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 20 Σεπτεμβρίου στη Γεωργία, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 22 Σεπτεμβρίου στο Αλεξάνδρειο.

Αν ο Άρης καταφέρει να προκριθεί, θα παίξει στον Δεύτερο Προκριματικό γύρο με τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Νίζνι Νόβγκοροντ με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τις 25 και 28 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση τώρα που οι ”κιτρινόμαυροι” φτάσουν στον Τρίτο Προκριματικό, θα παίξουν με την Παρτούμπιτσε από την Τσεχία για τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Basketball Champions League. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 1 και 4 Οκτωβρίου.

Άν ο Άρης καταφέρει και προκριθεί στους ομίλους του Basketball Champions League, θα βρίσκεται στον Α’ όμιλο.

Η ΚΑΕ Άρης αναφέρει για την Ντιναμό:

“Η Dinamo Tbilisi είναι ο αντίπαλος του ΑΡΗ στον Α’ Προκριματικό Γύρο του BasketballChampions League μετά τη κλήρωση που έγινε σήμερα (11/07) στο «House ofBasketball» της FIBA, στη Mies της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Τιφλίδα στις 20 Σεπτεμβρίου και ο επαναληπτικός στις 22 του ίδιου μήνα στο “Nick Galis Hall”.

Είναι μια ιστορική ομάδα, καθώς ιδρύθηκε το 1934 κι έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1962 (τη σημερινή Ευρωλίγκα) ενώ ήταν φιναλίστ στην ίδια διοργάνωση το 1960. Στο παλμαρέ της έχει 7 πρωταθλήματα Γεωργίας και 3 Κύπελλα.

Την περασμένη σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γεωργία, παρότι τερμάτισε στη τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια. Στους τελικούς των πλέι οφς ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας της πρωτοπόρου στην κανονική περίοδο, Kutaisi και με 3-2 νίκες κατέκτησε τον τίτλο.

Στην Ευρώπη συμμετείχε πέρυσι στα Προκριματικά του Basketball Champions League, αλλά αποκλείστηκε από την ισπανική Badalona. Στη συνέχεια πήρε μέρος στο FIBAEurope Cup, μετρώντας μόνο ήττες σε έξι αναμετρήσεις.

Προπονητής της τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ο Γεωργιανός, Irakli Khoshtaria, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της από το 2011. Οι Αμερικανοί Kiel Turpin με 13,4 πόντους και Lavell Boyd με 12,7 πόντους μέσο όρο και ο γηγενής, Ilia Londaridge με 12,6 πόντους πόντους ξεχώρισαν τη τελευταία σεζόν. Έδρα της είναι το «Tbilisi Sports Palace», χωρητικότητας 10.000 θέσεων”.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια:

Λέστερ-Μπάκεν Μπέαρς

Φρίμπουργκ-Άβτοντορ

ΑΕΚ Λάρνακας-Άντβερπ

Νόρπενινγκ-Εστουδιάντες

Κάρχου-Οραντέα

Καντού-Σολνόκι

Χάποελ Τελ Αβίβ-Σαρλερουά

Σιαουλιάι-Λουκόιλ

Τορούν-Τσμόκι Μίνσκ

Πόρτο-Νίζνι Νόβγκοροντ

Πρίστινα-Γκρόνιγκεν

Για τον δεύτερο προκριματικό θα προκύψουν τα εξής ζευγάρια:

Καντού ή Σολνόκι-ΑΕΚ Λάρνακας ή Άντβερπ

Τορούν ή Τσμόκι Μίνσκ-Νόρπενινγκ ή Εστουντιάντες

Σιαουλιάι ή Λουκόιλ-Κάρχου ή Οραντέα

Χάποελ Τελ Αβίβ ή Σαρλερουά-Λέστερ ή Μπάκεν Μπέαρς

Πόρτο ή Νίζνι Νόβγκορνοντ-Άρης ή Ντιναμό Τιφλίδας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λευτέρης Κουτεντάκης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…