Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Κεμζούρα: “Πάντα κυνηγά τους υψηλότερους στόχους ο Ολυμπιακός”

Κεμζούρα: “Πάντα κυνηγά τους υψηλότερους στόχους ο Ολυμπιακός”

Ο Κεστούτις Κεμζούρα θα κάθεται από τη νέα σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχοντας τον ρόλο του άμεσου βοηθού του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Λιθουανός τεχνικός μίλησε για το νέο του ξεκίνημα στην ομάδα του Πειραιά, τις αρμοδιότητές του, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο delfi.it:

Για το αν τον οδήγησε στον Πειραιά η επιθυμία του να συνεχίσει να δουλεύει με τον Μπλατ: “Μπορείς να το πεις έτσι. Η πιθανότητα να πάρω μία καλή δουλειά ως head coach δεν ήταν μεγάλη ούτε οι επιλογές μου ήταν πολύ ελκυστικές. Έχοντας συνυπολογίσει τα υπέρ και τα κατά, πήραν την απόφαση”.

Για τους στόχους της ομάδας: “Δεν έχω συζητήσει γι’ αυτό το θέμα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ο κόουτς Μπλατ είχε μία κουβέντα με την διοίκηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι τέτοιος οργανισμός και ομάδα που πάντα παίζει για τους υψηλότερους στόχους”.

Για το αν ο Ντέιβιντ Μπλατ ζητά τη γνώμη του για τους παίκτες που αποκτά: “Ναι, με ρωτά για το τι νομίζω και ότι μόνο εμένα. Μιλά επίσης με τη διοίκηση της ομάδας όταν εξετάζει τους πιθανούς στόχους”.

Για το ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Ουίλιαμς-Γκος και ήθελε τον Χέρνι που ήταν στη λίστα της Ζαλγκίρις: “Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που γράφονται στον Τύπο. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι μόνο αυτές οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τους συγκεκριμένους παίκτες. Δεν πήρα μέρος στις διαπραγματεύσεις και γι’ αυτό δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες. Οι παίκτες είχαν την ευθύνη της απόφασής τους”.

Για τον Βασίλη Σπανούλη: “Το καλύτερο είναι να έχεις συνδυασμός μία νεανικής, πεινασμένης ομάδας με έμπειρους παίκτες. Κάθε ομάδα θέλει έναν τόσο έμπειρο παίκτη όπως ο Σπανούλης που είναι το “πρόσωπο” του Ολυμπιακού”.

Για τις αρμοδιότητες που έχει στο πλευρό του Μπλατ: “Το στιλ του Μπλατ χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως του αρέσει να συνεργάζεται, δίνει σε όλους αρμοδιότητες και υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Εγώ είμαι περισσότερο επιφορτισμένος με το επιθετικό κομμάτι και να βλέπω τι πήγε λάθος μετά την ανάλυση κάθε αγώνα. Όλο το staff όμως συμμετέχει στην προετοιμασία του πλάνου για τον επόμενο αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Στις 22 Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι η προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν θα ξεκινήσει στις 22 Αυγο…