Κεντρική Γυναίκες Καφαντάρη: “Στα τελευταία παιχνίδια βρήκαμε την ενέργεια και τα ψυχικά αποθέματα” (pic)

Καφαντάρη: “Στα τελευταία παιχνίδια βρήκαμε την ενέργεια και τα ψυχικά αποθέματα” (pic)

eleni kafantari

Την ένατη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών (Β’ κατηγορίας) που διεξήχθη στην Οράντεα της Ρουμανίας κατέκτησε η Ελλάδα. Η προπονήτρια της εθνικής, Ελένη Καφαντάρη, μίλησε για την πορεία της ομάδας στην εν λόγω διοργάνωση, αλλά και για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Συγκεκριμένα είπε:

“Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε με διαφορετικές προοπτικές. Είχαμε αρκετές απώλειες παικτριών από το ξεκίνημα της προετοιμασίας είτε λόγω τραυματισμών, είτε για δικούς τους προσωπικούς λόγους η κάθε μια. Συμπληρώσαμε την ομάδα με νέες παίκτριες προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Στα δυο φιλικά που παίξαμε στη Βουλγαρία υπήρχαν σαφή θετικά δείγματα. Δυστυχώς γυρνώντας στη Θεσσαλονίκη είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τον τραυματισμό της Αγγελικής Τζανετατου που την έθεσε εκτός ομάδας, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού.

Ερχόμενοι στην Οράντεα και δεδομένου των συνθηκών δεν μπορέσαμε να μπούμε γρήγορα σε αγωνιστικό ρυθμό πράγμα που μας κόστισε, παρόλο που κοντράραμε ομάδες με καλύτερα ρόστερ από εμάς. Επίσης στη φάση του ομίλου αντιμετωπίσαμε και ένα άλλο σοβαρό θέμα με πολλές παίκτριες να παρουσιάζουν προβλήματα γαστρεντερίτιδας με αποκορύφωμα να χάσουμε Τσινέκε Κατερίνα και Κατσαμούρη στα 3 από τα 5 παιχνίδια του ομίλου.”

Παρόλα αυτά η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια βρήκε την ενέργεια και τα ψυχικά αποθέματα να κάνει δυο νίκες και να τελειώσει το Πανευρωπαϊκό έχοντας θετική εικόνα.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στις παίκτριες μου για την προσπάθεια τους και γιατί παρέμειναν ενωμένες μέχρι το τέλος εντός και εκτός γηπέδου.”

Η Ελληνίδα προπονήτρια μίλησε επίσης και για την γιατρό της ομάδας  κ. Τσακίρη που είναι στο πλευρό των εθνικών ομάδων και που κέρδισε το βραβείο Fair Play.

“Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στη γιατρό μας Βασιλική Τσακίρη που μας κάνει περήφανους για το ήθος και της προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στις Εθνικές ομάδες που εκτός από άριστη γιατρός είναι και εξαιρετικός άνθρωπος και είμαστε είμαστε υπερήφανοι που της απονεμήθηκε από τη FIBA το βραβείο fair play της φετινής διοργάνωσης.”

kiki tsakiri

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…