Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ισραήλ – Ελλάδα 106-84

Ισραήλ – Ελλάδα 106-84

ethniki neon

Η Εθνική Νέων Ανδρών πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση κόντρα στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί (106-84) με κάτω τα χέρια από την περσινή φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ της Κρήτης. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο κι υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα της στη διοργάνωση.

Η “γαλανόλευκη” ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 1-2 και πήρε την 3η θέση που την φέρνει κόντρα στη δεύτερη του Δ’ ομίλου, Ιταλία. Από την πλευρά του, το δεύτερο Ισραήλ θα κοντραριστεί με την Σουηδία στους “16”.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα, αναδείχθηκε ο Αβντίγια, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, ενώ από την Ελλάδα ξεχώρισαν οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με 19 πόντους και 2 ριμπάουντ και Μιχάλης Λούντζης με 18 πόντους.

O αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική, καθώς δεν μπορούσε να βρει συνοχή, ενώ αμυντικά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το Ισραήλ, το οποίο ήταν πολύ εύστοχο στις προσπάθειες του. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η Ελλάδα, να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 29-13, στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος δεν ήταν διαφορετική για την εθνική, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο ρυθμό που της επέβαλε το Ισραήλ, έχοντας πολύ κακά ποσοστά στην επίθεση, ενώ η άμυνά της ήταν σαν να μην υπήρχε, αποτέλεσμα αυτού να χάνει με 33 πόντους διαφορά και 63-30 στο τέλος του πρώτου μέρους.

H Eθνική μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώνοντας την απόδοση της και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η “γαλανόλευκη” έριξε τη διαφορά στους 26 πόντους (83-57) στο τέλος της τρίτης περιόδου, ωστόσο δεν μπόρεσε να φανεί ποτέ απειλητική.

Η τέταρτη περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να περιορίζει την έκταση της ήττας της στους 22 πόντους.

Διαιτητές: Ματσόνι (Ιταλία), Χέρμπερτσον (Ισλανδία), Τεπενιέ (Γαλλία)

Δεκάλεπτα: 29-13, 63-30, 83-57, 106-84.

Ισραήλ (Μπεϊτ Χαλαμί): Αβντίγια 20, Αβίβι, Φλάισερ 5, Κράβιτς 2, Σάμπατ 6, Αντάμ, Μπένι 19, Μπρίσκερ 6, Χαχασβίλι, Μόσκοβιτς 10, Ρούινα 19, Ζούσμαν 19.

Ελλάδα (Καστρίτης): Αγραβάνης 6, Καμπουρίδης, Λούντζης 18, Μωραϊτης 16, Πιλάβιος, Χρηστίδης 6, Καλαϊτζάκης Π. 19, Καλαϊτζάκης Γ. 13, Καμπερίδης 3, Κουρέπης 2, Παπαδάκης 3, Τάταρης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…