Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η αποκάλυψη του Παππά για Παπαπέτρου

Η αποκάλυψη του Παππά για Παπαπέτρου

pappas papapetrou

Ο Νίκος Παππάς ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην “Πράσινη“, όπου αναφέρθηκε στην παραμονή του στο “τριφύλλι” και σε αρκετά άλλα θέματα.

Ο Έλληνας γκαρντ είπε για ακόμα μία φορά φοβερές ατάκες, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως έκανε ψηστήρι από το… Ευρωμπάσκετ στον Ιωάννη Παπαπέτρου για να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Νίκου Παππά για:

-το αυξημένο ελληνικό στοιχείο στον φετινό Παναθηναϊκό: «Ένα μικρό παράπονο που είχα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλοί Έλληνες παίκτες. Παιδιά που γνωρίζουν το σύλλογο, τη σημασία του να φοράς αυτή τη φανέλα. Μπορεί να υστερούμε σε ταλέντο, αλλά έχουμε την τεχνογνωσία, την ψυχή και την καρδιά να στηρίξουμε αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός».

-την παραμονή του στον Παναθηναϊκό: «Μόνο η φανέλα του Παναθηναϊκού αρκεί για να πάρει κάποιος την απόφαση. Από μόνα τους τα έξι αστέρια είναι ελκυστικά για κάθε παίκτη. Εδώ και 30 χρόνια που είναι η οικογένεια Γιαννακόπουλου υπάρχει η απόλυτη φερεγγυότητα. Ποιος δεν θέλει να παίξει σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ; Άρα δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά πράγματα για να το κάνει κάποιος. Κι εγώ δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου αλλού. Όσο συναισθηματικός κι αν είμαι, έπρεπε να κοιτάξω και το συναισθηματικό κομμάτι. Το συναίσθημα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Οι δικοί μου άνθρωποι με προέτρεψαν να μείνω γιατί ξέρουν πόσο αγαπώ το σύλλογο. Έμεινα και έκανα την καλύτερη επιλογή. Από την πρώτη φορά που φόρεσα αυτή τη φανέλα ήταν ιδιαίτερος ο ενθουσιασμός μου, ένα παιδικό όνειρο που συνεχίζω να το ζω κι ελπίζω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμη».

-το ψηστήρι στον Παπαπέτρου: «Το πιο εποικοδομητικό που έκανα στην Εθνική ήταν να ψήνω τον Παπαπέτρου και νομίζω ότι έπιασε τόπο. Σε κάθε ματς και σε κάθε ευκαιρία του το έλεγα και για να είμαι ειλικρινής από τις αντιδράσεις του περίμενα ότι θα έρθει».

-το αν είναι έτοιμος να αναλάβει πιο ηγετικό ρόλο: «Νιώθω πολλά χρόνια έτοιμος, ωστόσο πολλά μπορούν να συμβούν. Κάποιος τραυματισμός, κάποιες συγκυρίες, μια αλλαγή προπονητή, κάτι που μπορεί να σε πάει πίσω. Από την πλευρά μου νιώθω πιο έτοιμος σωματικά και πνευματικά με τις εμπειρίες που έχω. Δεν θέλω να υποσχεθώ, αλλά φαντάζομαι και ελπίζω να δείξω μέσα στο γήπεδο αυτά που νιώθω και σκέφτομαι. Είμαι στον Παναθηναϊκό, μου παρέχει όλα αυτά που ονειρευόμουν και από εκεί και πέρα όλα είναι στο χέρι μου. Θα ήταν αχαριστία να λέω ότι είμαι στενοχωρημένος».

-το γεγονός πως έχασε χρόνο λόγω Τζέιμς: «Ο Τζέιμς είναι σαν πρότυπο για μένα, μαθαίνεις από έναν τέτοιο παίκτη, απλά λόγω της απόκτησής του δεν είχα το χρόνο που θα ήθελα. Αν πέρσι ξεκινούσε η προετοιμασία και ήξερα ότι στο ρόστερ θα είναι και ο Μάικ, θα προσαρμοζόμουν σε αυτό με κάθε τρόπο. Το Γενάρη όμως είναι δύσκολο να μπεις σε ένα άλλο μουντ και να ανταποκριθείς. Ο Τζέιμς δεν θα μπορούσε να μην αποκτηθεί από τη στιγμή που ήταν διαθέσιμος. Ήταν δεδομένο ότι θα μειωθεί ο χρόνος μου. Δεν κατηγορώ τον προπονητή, αλλά δεν κατηγορώ και τον εαυτό μου».

-το αν θεωρεί πως φέτος θα έχει μεγαλύτερο ρόλο: «Δεν μπορώ να πω ότι έχω και απεριόριστο χώρο. Γιατί είναι άλλοι δύο παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Παρ’ όλα αυτά δεν κατηγορώ κανέναν. Κάτι δεν κάνω σωστά για να μην τεράστια ελευθερία. Έτσι είναι το μπάσκετ. Θα παλέψω να διεκδικήσω το χρόνο μου. Ο πρόεδρος προσπαθεί πάλι για το καλύτερο και θεωρώ ότι θα έχουμε πολύ καλά υλικά για να πρωταγωνιστήσουμε».

-το αν θα επέστρεφε στην Εθνική: «Για να πω την αλήθεια, δεν ήταν ποτέ ιεραρχικά ο απόλυτος στόχος μου. Χωρίς να θέλω να απομυθοποιήσω τίποτα, δεν με ενθουσίασε η εμπειρία που είχα. Μου αρέσει να παίζω με όλα αυτά τα παιδιά, παρ’ όλα αυτά δεν τρελαίνομαι κιόλας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…