Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εσθονία – Ελλάδα 56-78

Εσθονία – Ελλάδα 56-78

mitoglou larentzakis

Η Εθνική Ελλάδος, συνέχισε τις νίκες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, καθώς επικράτησε της Εσθονίας με 78-56 , κάνοντας έτσι το 6-0 στον όμιλο της. Η “γαλανόλευκη” ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, περνώντας δια περιπάτου στην επόμενη φάση.

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα, ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος μέτρησε, 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε 18 πόντους κι ο Δημήτρης Κατσίβελης άλλους 13 . Από την Εσθονία, ξεχώρισε ο Σαντέρ Ραϊέστε με 14 πόντους.

Το παιχνίδι, ξεκίνησε με την Εθνική, να κάνει πολλά λάθη, με την επίθεση της να μην ανταποκρίνεται σωστά στις υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα αυτού, η Ελλάδα, να βρίσκεται μόλις στο +2 στο τέλος της περιόδου (15-13).

Η δεύτερη περίοδος, βρήκε την “επίσημη αγαπημένη”, να είναι πιο συγκεντρωμένη και με τον Ντίνο Μήτογλου να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου (35-27), μην αποφεύγοντας όμως τα λάθη.

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν πολύ ισορροπημένο, καθώς η Ελλάδα ναι μεν κατάφερε να βελτιώσει την επιθετική της λειτουργία, αλλά στην άμυνα δεν είχε παρόμοια συνέπεια με τις δυο πρώτες περιόδους. Έτσι το τέλος της τρίτης περιόδου, βρήκε την Ελλάδα μπροστά με 56-48.

Στην τέταρτη περίοδο, η Εσθονία, προσπάθησε να “γυρίσει” το παιχνίδι, πράγμα που δεν έγινε, με αποτέλεσμα η Ελλάδα, σιγά σιγά να μεγαλώνει την διαφορά με πρωταγωνιστή τον Θανάση Αντετοκούνμπο, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της.

Η Ελλάδα με αυτήν την νίκη, έκανε το 6-0 στον όμιλο και θα βρει στον β’ γύρο, απέναντι της την Γεωργία, του Ηλία Ζούρου.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 27-35, 48-56, 56-78
ΕΣΘΟΝΙΑ (Σοκ): Κίστινγκ 5 (1), Κότσαρ 9, Κουλαμάε 11 (1), Ραϊέστε 14 (2), Βέιντεμαν, Ντόρμπεκ 2, Γιοεσάρ 2, Λάανε 3 (1), Νούργκερ 2, Παάσοχα, Βένε 8
ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Γιαννόπουλος, Γκίκας 2, Λαρεντζάκης 3 (1), Μήτογλου 18 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σαλούστρος, Αντετοκούνμπο 18 (2), Μποχωρίδης 6, Μπουρούσης 7, Κατσίβελης 13 (1), Μάντζαρης, Μαργαρίτης 2, Βασιλόπουλος 9 (2)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…