Κεντρική Β' Εθνική Χαρτοματσίδης: “Έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε το άγχος”

Χαρτοματσίδης: “Έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε το άγχος”

penteli kostas xartomatsidis g ethniki

Η Πέντελη ήταν πρώτη επιλαχούσα για να ανέβει στη Β’ εθνική κι απόφαση του Αρκαδικού να αποχωρήσει από τις Εθνικές κατηγορίες έφερε πανηγυρισμούς στην ομάδα των βορείων προαστίων. Ο τεχνικός των «μπλε», Κώστας Χαρτοματσίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την ιστορική άνοδο της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στα στοιχεία που τον… εξιτάρουν στη νέα κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τα συναισθήματα του μόλις έμαθε ότι η Πεντέλη ανέβηκε στη Β’ εθνική: «Αρχικά ως Πεντελιώτης πρώτα απ’ όλα αισθάνθηκα συγκινημένος και το χάρηκα ιδιαίτερα. Ως προπονητής ήταν μία δικαίωση γιατί δουλέψαμε όλοι σκληρά και τόσο το προπονητικό επιτελείο όσο κι οι παίκτες πιστεύαμε ότι αξίζουμε αυτή την άνοδο. Όλη η ομάδα προσπάθησε σκληρά και συστηματικά τόσο μέσα στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις. Το ευχάριστο είναι ότι τα νέα για την άνοδο ήρθαν νωρίς μέσα στο καλοκαίρι κι έτσι δεν χρειάστηκε να περιμένουμε για μεγάλο διάστημα γιατί η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ψυχοφθόρο περίοδο. Όλα καλά πήγανε στο τέλος».

Για την άνοδο που απήλαυσε περισσότερο αν ήταν αυτή ή όταν ως παίκτης βοήθησε την ομάδα να ανέβει στην Γ’ εθνική: «Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όταν ανεβήκαμε από την Α’ ΕΣΚΑ ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα θα αγωνιζόταν στις εθνικές κατηγορίες και θα βίωνε την πρωτόγνωρη εμπειρία των ταξιδιών και πολλών ακόμα. Αυτή τη φορά ως προπονητής εδώ και τρεις σεζόν πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το σύλλογο αλλά και μία μεγάλη στιγμή για εμένα. Αναμφίβολα δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις δύο, αντιθέτως θα προσέθετα και την άνοδο από τη Γ’ ΕΣΚΑ στη Β’ όπου ήταν η πρώτη μου σε ηλικία 15 χρονών».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και πως κινείται: «Καταρχήν ξεκινήσαμε με τις ανανεώσεις γιατί είναι πάγια αρχή μου να διατηρώ έναν βασικό κορμό παικτών. Αυτό το τηρούμε ευλαβικά τα χρόνια που είμαι προπονητής. Γενικά μιλάμε με αρκετά παιδιά έχουν την εμπειρία της κατηγορίας, ενώ ήδη κάποιοι από τους παίκτες μας έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο, όπως για παράδειγμα ο Αποστολόπουλος που έχει αγωνιστεί ακόμα και στην Α1. Είμαστε σε καλό δρόμο και είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα ενόψει του δύσκολου πρωταθλήματος της Β’ εθνικής. Μέχρι τώρα πάνε όλα με βάση το πλάνο που έχουμε και είμαι ευχαριστημένος με όσα έχουμε κάνει».

Για τη νέα σεζόν κι αν αισθάνεται άγχος επειδή θα είναι πρώτη φορά στην κατηγορία: «Νομίζω ότι έχουμε μάθει να ζούμε και να διαχειριζόμαστε το άγχος. Τρία συνεχόμενα χρόνια κάνουμε πρωταθλητισμό και ξέρουμε πώς να το χειριστούμε. Η Β’ Εθνική θα είναι μία κατηγορία χωρίς εύκολο αντίπαλο και περιμένω να δώσουμε 30 τελικούς, όμως αυτό με εξιτάρει και νομίζω ότι μου διευκολύνει τη δουλειά γιατί θα είναι πιο εύκολο να κρατήσεις τη συγκέντρωση των παικτών σε ένα καλό επίπεδο. Δεν θα υπάρχει εύκολο παιχνίδι κι έτσι δεν θα υπάρχει χρόνος σε κανέναν να αποσυντονιστεί. Η δυσκολία θα είναι μόνο πως θα διαχειριστούμε το κάθε μας αποτέλεσμα στην πρώτη προπόνηση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Πρωτέας Βούλας: Σοβαρός τραυματισμός για Ξύδα (pic)

Ο Ξύδας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Πρωτέα Βούλα με τα Φανάρια Νάξου Άτυχος στάθηκε …