Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αυστηρότερες οι ποινές στην Ευρωλίγκα!

Αυστηρότερες οι ποινές στην Ευρωλίγκα!

Για τις κυρώσεις τις οποίες θα αντιμετωπίζει οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας δυσφημίζει το άθλημα, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ”RAC1”, προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε θα τη ”γλιτώνουν” πλέον με απλό πρόστιμο.

Αρχικά δήλωσε: ”Όλοι οι προπονητές και οι πρόεδροι της Ευρωλίγκας συμφωνούν: αυτοί που δεν ακολουθούν τους κανονισμούς θα υφίστανται τιμωρίες, που μπορεί να είναι και αποκλεισμός από αγώνες. Όχι μόνο πρόστιμο. Κι αυτό αφορά τους παίκτες και τους προέδρους. Όλους”.

Στη συνέχεια μίλησε για τις αλλαγές που προτίθενται να γίνουν τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στο EuroCup το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί: ”Μετά την επέκταση στις 18 ομάδες, το επόμενο βήμα δεν θα είναι οι 20 ομάδες, αλλά η ενοποίηση της Ευρωλίγκας και του Eurocup. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Όταν συμβεί αυτό, μπορούμε να επιτρέψουμε στις ομάδες που θα έχουν πάει καλά στην Ευρωλίγκα, να παραμένουν σε αυτή εφαρμόζοντας το αγωνιστικό κριτήριο”.

Τέλος, αναφέρθηκε στη ”φασαρία” που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των φετινών playoff, έχοντας ως επίκεντρο τη διαιτησία: ”Τα σχόλια για τη διαιτησία έχουν δύο σκοπούς και σε αυτό συμφωνούν όλοι. Είτε για να βρεθεί μια δικαιολογία για την ήττα είτε για να μπει πίεση στους διαιτητές ενόψει των προσεχών αγώνων. Κανένας από αυτούς τους σκοπούς δεν πρέπει να προστατευθεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λευτέρης Κουτεντάκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Συμπαίκτες στο Summer League Γιακουμπάιτις και Βιλντόζα

Κάθε offseason του NBA έχει τα καλοκαιρινά μίνι πρωταθλήματα και σε ένα από αυτά θα συμμετ…