Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αρσενόπουλος: “Λάθη θα γίνουν, αλλά θα πάμε καλά”

Αρσενόπουλος: “Λάθη θα γίνουν, αλλά θα πάμε καλά”

Η Εθνική Εφήβων αρχίζει την δική της… περιπέτεια αύριο (28/7) και ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Αρσενόπουλος, έχοντας πια την εμπειρία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων των «μικρών» αναφέρθηκε στη διοργάνωση που έχει μπροστά της η ελληνική ομάδα.

“Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, αν και σχεδόν πάντα πριν από μια διοργάνωση θα σκεφτόμαστε πως θα θέλαμε κάποιους αγώνες προετοιμασίας παραπάνω. Πάντα βοηθούν, ώστε να “βρεθούμε” στο μπασκετικό κομμάτι. Ωστόσο βρισκόμαστε σε καλό σημείο, έχουμε αρχίσει να “δενόμαστε” και να γινόμαστε ομάδα εντός και εκτός παρκέ”.

Ο Έλληνα γκαρντ γνωρίζει πολύ καλά πια πως τέτοιες διοργανώσεις, που σε ελάχιστες μέρες ή σε έναν αγώνα κρίνονται τόσα, είναι και θέμα ψυχολογίας: “Το Ευρωπαϊκό είναι πρωτάθλημα ψυχολογίας. Οπότε δίνουμε βάση στο πρώτο παιχνίδι με την Ιταλία, από το οποίο θέλουμε να αφήσουμε το γήπεδο νικητές. Παράλληλα, ο αγώνας της πρεμιέρας δεν είναι παρά ο ένας από τους επτά τους οποίους έχουμε μπροστά μας και στους οποίους, έναν προς έναν θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

Ο Αρσενόπουλος γνωρίζει καλά πως και τα λάθη είναι μέρος του παχνιδιού, προσθέτοντας ένα «αλλά» στον δικό του επίλογο: “Λάθη θα γίνουν και είναι δεδομένο, αλλά αν είμαστε ολοι μαζί προπονητές και παίκτες, πιστεύω πως μπορούμε να πάμε καλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Φασούλας: Καλεσμένος στην εκδήλωση για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ

Την Τρίτη στις 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του Master Plan γ…