Κεντρική Basket League Άρης Άρης VS ΠΑΟΚ: Οι “μάχες” της τελευταίας πενταετίας…

Άρης VS ΠΑΟΚ: Οι “μάχες” της τελευταίας πενταετίας…

pic paok aris

Από το “Παλατάκι” στο… Παλέ ο Λάκι Τζόουνς ο οποίος επέλεξε να μετακομίσει στον Άρη και όχι να παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες για καιρό ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Αμερικανό προσπαθώντας να πάρουν το “ναι” του παίκτη και τελικά αυτό το κατάφεραν οι “κίτρινοι”. Με αφορμή την υπόθεση του Τζόοουνς, ας θυμηθούμε τις “μάχες” ανάμεσα στους δύο συλλόγους την τελευταία πενταετία (αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2013) αναφορικά με καλαθοσφαιριστές που ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους.

Bogris

Γιώργος Μπόγρης

Ο Γιώργος Μπόγρης πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2013-14 βρέθηκε ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ. Το όνομά του “έπαιζε” για τους δύο “αιωνίους”, κάποια στιγμή υπήρχαν δημοσιεύματα ότι ήταν μια… ανάσα από την συμφωνία του με τους “κίτρινους” όμως το deal δεν έγινε. Ο “Δικέφαλος” μπήκε σφήνα για να “αρπάξει” τον παίκτη ο οποίος για αρκετές ώρες (πριν πάρει την οριστική του απόφαση για το που θα παίξει) είχε τηλεφωνική επαφή με τα στρατόπεδα των ΠΑΟΚ και Άρη.

Οι “κίτρινοι” του πρόσφεραν περισσότερα χρήματα για διετές συμβόλαιο αλλά εκείνος προτίμησε το μονοετές συμβόλαιο με τους “ασπρόμαυρους” καθώς την επόμενη χρονιά είχε στόχο να παίξει στο εξωτερικό. Στην απόφασή του να αγωνιστεί στον “Δικέφαλο” έπαιξε ρόλο και ο Νίκος Παππάς ο οποίος είχε παίξει στον ΠΑΟΚ. Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού παρά το ότι δεν είχε πληρωθεί όλο του το συμβόλαιο στον “Δικέφαλο” και το γεγονός πως για αρκετό καιρό πέρασε… δύσκολα στον ΠΑΟΚ γιατί δεν είχε ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής (κάποια στιγμή, πάντως, άρχισε να αποτελεί σημαντικό “γρανάζι” της “μηχανής” των “ασπρόμαυρων”), μετέφερε στον Μπόγρη πως καλύτερα γι’ αυτόν ήταν να μετακομίσει στον “Δικέφαλο”.

margaritis lay up

Βαγγέλης Μαργαρίτης

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2013 προσπάθησε και κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Βαγγέλη Μαργαρίτη. “Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Βαγγέλη Μαργαρίτη, ο οποίος ανανεώνει την συνεργασία του με την ομάδα μας μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Η υπογραφή του νέου συμβολαίου του Βαγγέλη Μαργαρίτη με τον ΠΑΟΚ θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 στη 1μ.μ.”, ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ, στις τάξεις της οποίας φαίνονταν… σίγουροι πως ο Ελληνας παίκτης θα παρέμενε στον ΠΑΟΚ. Πριν “έρθει” το deal με τον Ελληνα φόργουορντ, στον Άρη προσπάθησαν να αποσπάσουν την υπογραφή του Μαργαρίτη, αλλά τελικά αυτός αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον “Δικέφαλο”.

zaras koniaris aris paok

Θοδωρής Ζάρας

Την σεζόν 2014-15 ο Θοδωρής Ζάρας έκανε πολύ καλή χρονιά με τον ΚΑΟΔ και ο ΠΑΟΚ τον είχε τσεκάρει από… νωρίς όσον αφορά την ενίσχυση της αγωνιστικής χρονιάς 2015-16. Τελικά ο Άρης ήταν αυτός που τον έκανε δικό του. Ο λόγος δεν ήταν τόσο πολύ τα χρήματα αλλά ο τρόπος προσέγγισης στον παίκτη. Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκάθαρα του έδειξε πως τον θέλει πολύ, από τον ΠΑΟΚ δεν προτίμησαν να επικοινωνούν τόσο… συχνά μαζί του όπως έκανε η πλευρά του Άρη και έτσι το “πλήρωσαν” με το να επιλέξει ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής τους “κίτρινους”.

Ο Ζάρας θεώρησε πως στον Άρη τον ήθελαν περισσότερο και είπε το “ναι” στους “κίτρινους” στους οποίους παρέμεινε δύο χρόνια. Πάντως μετά το τέλος της σεζόν 2016-17 ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει δικό του τον παίκτη. Ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής περίμενε μέχρι ενός σημείου τον Άρη για το θέμα της παραμονής, αλλά κάποια στιγμή ο “Δικέφαλος” έδειχνε να… παίζει μόνος του στο θέμα απόκτησης του Ζάρα δεδομένου πως οι “κίτρινοι” άργησαν να κάνουν κινήσεις στο ρόστερ αφού απασχολούσε περισσότερο το οικονομικό και το τι μέλλει γενέσθαι σε διοικητικό επίπεδο.

tsairelis xrusikopoulos

Μιχάλης Τσαϊρέλης

Στον ΠΑΟΚ ανέκαθεν είχαν καλή άποψη για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη και προσπάθησαν να τον ντύσουν στα ασπρόμαυρα έπειτα από το τέλος της σεζόν 2015-16 κατά την οποία είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Άρης τελικά ήταν ο κερδισμένος στην “μάχη” με τον ΠΑΟΚ σχετικά με τον “Τσάι”…

Η πρόταση των “ασπρόμαυρων” στον Ελληνα φόργουορντ δεν ήταν τόσο δελεαστική ώστε να τον πείσει, ο Τσαϊρέλης περίμενε αύξηση στην αρχική πρόταση των “ασπρόμαυρων” αλλά εκείνοι κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων προτίμησαν να μην… βελτιώνουν το αρχικό ποσό που πρότειναν στον παίκτη ο οποίος τελικά πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Άρη με περισσότερα χρήματα αλλά και γιατί “έβγαζε” ένα… όραμα το ξεκίνημα της εποχής Λάσκαρη, άσχετα αν αυτή στη συνέχεια αποδείχτηκε οδυνηρή για τους “κίτρινους” με τα γνωστά προβλήματα.

Πέρυσι, το καλοκαίρι του 2017, από τον ΠΑΟΚ… διακριτικά γνωστοποίησαν στην πλευρά του “Τσάι” πως θα απασχολήσει αν έμενε ελεύθερος. Ο Τσαϊρέλης δεν ήθελε να αφήσει στα… κρύα του λουτρού τον Άρη σε μια δύσκολη περίοδο που πέρασαν οι “κίτρινοι”, παρέμεινε στην ομάδα και “έβγαλε” όλη την χρονιά παρά τα οικονομικά προβλήματα και το γεγονός πως είχε λαμβάνειν αρκετά χρήματα.

jones

Λάκι Τζόουνς

Ο ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν (2017-18) είχαμε αποκαλύψει πως μετέφερε στον Λάκι Τζόουνς πως τον θέλει και για την επόμενη περίοδο (2018-19), οι συζητήσεις συνεχίστηκαν μετά το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς (2017-18) αλλά τότε τα δεδομένα δεν ήταν και τόσο θετικά για τους “ασπρόμαυρους” προκειμένου να πείσουν τον παίκτη. Είχαμε αναφέρει πως ο Αμερικανός είχε… θέμα με τον χρόνο συμμετοχής του στον “Δικέφαλο” προς το τελευταίο κομμάτι της σεζόν και με λίγα λόγια δεν έδειχνε ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ. Στην κανονική διάρκεια της Basket League βάσει ranking (σ.σ. μιλάμε για τον μέσο όρο του συστήματος αξιολόγησης) αποτέλεσε τον δεύτερο πολυτιμότερο παίκτη των “ασπρόμαυρων” αλλά ένιωσε πως στον “Δικέφαλο” δεν τον αντιμετώπισαν έτσι και κάποια στιγμή μέσω instagram “έστειλε” μήνυμα… αποχαιρετισμού στους “ασπρόμαυρους” αφού είχε πει “όχι” στην πρόταση του ΠΑΟΚ.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου έδειξε στον παίκτη πως τον ήθελε πάρα πολύ, με τους δύο τους (Αγγέλου-Τζόουνς) να διατηρούν πολύ καλή σχέση από την συνεργασία τους στον Προμηθέα. Όσοι γνωρίζουν την καθημερινότητα του Άρη, ξέρουν πως ο Αμερικανός ήταν ενήμερος για το ενδιαφέρον των “κιτρίνων” πριν το τέλος των πλέι οφ, ωστόσο στον Άρη δεν ήθελαν να “βγει” το παραμικρό προς τα έξω κι ούτε να δημοσιοποιηθεί το θέμα. Οι “κίτρινοι” δεν μπορούσαν να προσφέρουν πάρα πολλά χρήματα στον Τζόουνς, όμως η αλήθεια είναι πως τον προσέγγισαν έξυπνα. Για την μεταγραφή έπαιξε σημασία η παρουσία του Αγγέλου στον Άρη αλλά και ο αγωνιστικός ρόλος που πρόσφερε ο Ελληνας κόουτς στον 25χρονο καλαθοσφαιριστή. Ο Αμερικανός αντιλήφθηκε πως θα μπορέσει να αναλάβει ηγετικά καθήκοντα στον Άρη, του άρεσε ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα και έτσι είπε το  “ναι”, έστω κι αν είχε άλλες μεγαλύτερες προτάσεις που θα μπορούσε να επιλέξει. Aν μη τι άλλο, οι “κίτρινοι” πέρα από τα… κέρδη στο επικοινωνιακό κομμάτι, βάζουν στο ρόστερ τους έναν ικανότατο παίκτη που αποτελεί “πολυργαλείο” σε άμυνα και επίθεση.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ»

Για το μομέντουμ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός…