Κεντρική Basket League Άρης Ανανέωσε με τον Άρη ο Φλιώνης

Ανανέωσε με τον Άρη ο Φλιώνης

dimitris flionis aris

Στον Άρη θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του με τους “κιτρινόμαυρους” για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μπορεί στην αρχή να υπήρξαν αναταραχές στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, όμως τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή και έτσι ο Φλιώνης θα παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και την επόμενη σεζόν.

Την περσινή σεζόν ο νεαρός μπασκετμπολίστας είχε κατά μέσο όρο στην Stoiximan.gr Basket League 4,96 πόντους, 2,23 ριμπάουντ και 1,19 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Φλιώνης θα παραμείνει μέλος της ομάδας μας, της οποίας αποτελεί γέννημα-θρέμμα. Ο Θεσσαλονικιός παίκτης ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία στις 7 ετών στις ακαδημίες των «κίτρινων» και αγωνίστηκε σε όλες τις “μικρές” ομάδες, φτάνοντας στην ανδρική τη σεζόν 2014-2015, στη διάρκεια της οποίας έκανε το ντεμπούτο του στην Α1. Ο 21χρονος πλέι μέικερ έχει κατακτήσει με την παιδική ομάδα του ΑΡΗ ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2011 και ήταν τρίτος στο Πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα το 2014.

Υπήρξε διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών, έχοντας σημαντικές διακρίσεις. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στον Βόλο. Το καλοκαίρι του 2017 στέφθηκε και πάλι Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης, έχει κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων το 2013, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κίεβο.

Την περυσινή χρονιά ο Φλιώνης είχε 5 πόντους, 1,2 ασίστ, 2,2 ριμπάουντ και 0,7 κλεψίματα κατά μέσο όρο, σε 26 παιχνίδια, με 79% στις βολές, 48% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα του ΑΡΗ τη σεζόν 2014-2015, σε αναμέτρηση πλέι οφ με τον Ολυμπιακό (στις 6 Ιουνίου του 2015), σκοράροντας τους πρώτους δυο πόντους με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…