Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ζουρνατζίδης: “Αν ήταν άλλες ομάδες στην δική μας θέση, θα είχαν κρεμάσει κόσμο και κοσμάκη”

Ζουρνατζίδης: “Αν ήταν άλλες ομάδες στην δική μας θέση, θα είχαν κρεμάσει κόσμο και κοσμάκη”

Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, μιλώντας στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107.4, αναφέρθηκε στην πορεία του δικέφαλου του βορρά, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο αλλά και την διαιτησία.

Πιο αναλυτικά όσα είπε: “Ζούμε την ομάδα πολύ καιρό τώρα, κατανοούμε τα παιδιά που είναι πολύ κουρασμένα και καταπονημένα. Φτάσαμε τα 50 παιχνίδια, τις 60 πτήσεις. Είναι μια δύσκολη περίοδος πνευματικά και σωματικά. Πρέπει να είσαι πολύ ήρεμος για να αντιμετωπίσεις μια πρόκληση μεγάλη, για το που μπόρεσες να φτάσεις αυτή τη χρονιά.

Εμείς βάλαμε σαν στόχο την τετράδα, τώρα βλέπουμε την δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να βγούμε τρίτοι. Αυτό όλο ταυτόχρονα δημιουργεί μια δύσκολη κατάσταση όσον αφορά το σώμα και το πνεύμα, αλλά και μια τεράστια επιθυμία.

Αυτά τα στοιχεία οδηγούν την ομάδα να παίξει ωραίο μπάσκετ, αλλά και να είναι νευρική. Είδα παιδιά που είναι συνήθως ήρεμα, να χάνουν την υπομονή τους και όλο αυτό έχει να κάνει με την επιθυμία του αποτελέσματος”.

Για το ματς με τον Προμηθέα: “Με τον τρόπο που έπαιξαν οι δύο ομάδες το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο για εμάς και να έρθει πιο εύκολα η νίκη.

Επειδή είμαστε στη διάρκεια της σειράς και δεν μπορώ να κάνω μια αποτίμηση του αντιπάλου, πρέπει να επικεντρωθούμε σε ότι έχει να κάνει με την βελτίωση μας για να συνεχίσουμε νικηφόρα τη σειρά. Πρέπει να σταθούμε στο ότι είμαστε νευρικοί και χάσαμε την υπομονή μας.

Εμείς οδηγήσαμε τον Προμηθέα σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και το δικό μας στυλ είναι ένα παιχνίδι που περνάει από όλες τις θέσεις. Η φροντ λάιν μας όπου βρει ευκαιρία χτυπάει τον αντίπαλο συνέχεια όπως κάναμε στην Πάτρα, που βάλαμε την μπάλα στο καλάθι γιατί υπερτερούσαμε.

Θα μας οδηγήσει το παιχνίδι να δούμε σε ποιον τομέα θα είμαστε καλύτεροι και εκεί θα χτυπήσουμε τον αντίπαλο”.

Για την διαιτησία: “Να βγω λίγο από την θέση την συγκεκριμένη που είμαι και να πω δύο κουβέντες σαν ένας άνθρωπος που βρίσκεται όλη μέρα στο γήπεδο. Θα πρέπει να οδηγηθούμε σε μια άλλη κατάσταση όσον αφορά την διαιτησία στην Ελλάδα. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι δεν υπάρχουν καλοί διαιτητές, αφού οι περισσότεροι είναι πολύ ταλαντούχοι και καλύτεροι από τους διαιτητές που συναντάμε στο εξωτερικό.

Πρέπει να οδηγηθούμε σε μια πιο επαγγελματική εκπαίδευση των διαιτητών. Έχουμε φτάσει να γίνουμε υπερ επαγγελματίες όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ, οι προπονητές μας έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι αθλητές μας εκπληκτικοί και η Εθνική Ομάδα υψηλών προδιαγραφών. Έτσι πρέπει να είμαστε και οι υπόλοιποι. Ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να αναβαθμίσει το προϊόν του Ελληνικού μπάσκετ.

Οι ίδιοι που αδικούνται είναι οι διαιτητές. Πολλές φορές φτάνω σε σημείο να κατανοώ ότι είναι σε μια δύσκολη θέση, γιατί φωνάζει με την παρουσία του ότι «αν γίνει αλλιώς δεν θα ξαναπαίξω». Όλο αυτό δεν βοηθάει και δεν ωφελεί κανέναν.

Αν όλα τα κλαμπ του ΕΣΑΚΕ, ήταν στην ίδια κατεύθυνση θα μπορούσε πολύ εύκολα να υπάρξει μια κοινή γραμμή και να διεκδικηθεί ότι αφορά το μπάσκετ. Τα κλαμπ που είναι στον ΕΣΑΚΕ, δεν έχουν κοινή γραμμή, την μια βρίσκεται ο ένας από εδώ, την άλλη ο άλλος από εκεί”.

Για το πως το διαχειρίζεται ο δικέφαλος του βορρά: “Είμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση, εμείς δεν έχουμε μιλήσει καθόλου, δεν έχουμε βγάλει καμία ανακοίνωση, αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να προστατέψουμε το άθλημα και την ομάδα μας, αλλά είναι σε εξέλιξη τα play off. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και να προστατεύσουμε την ομάδα.

Αν ήταν άλλες ομάδες στην δική μας θέση, θα είχαν κρεμάσει κόσμο και κοσμάκη στα μανταλάκια. Εμείς θέλουμε όσο αυτό είναι εφικτό να λειτουργήσουν οι δομές, είτε είναι δικαστικές, είτε είναι της Λίγκας, είτε της ομοσπονδίας.

Ακούμε κάποια πράγματα, ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια; Ο Προμηθέας είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ, έχει ακαδημίες, έχει γήπεδο, κάνει υπέροχα πράγματα. Αυτό θα πρέπει να προστατευθεί και από τους ίδιους τους ανθρώπους του Προμηθέα και από τους ανθρώπους του χώρου.

Όταν κάποιοι επιτήδειοι βλέπουν ότι κάτι πάει καλά, κοιτούν να τσιμπήσουν κομμάτια. Αυτό θα πρέπει να προσεχθεί και από την ομάδα του Προμηθέα, αλλά θα πρέπει όλη η ανάπτυξη ενός κλαμπ να γίνεται σε νόμιμα και σοβαρά πλαίσια.

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην αδικείται η ομάδα μας, σε όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με το μπασκετικό περιβάλλον προσπαθούμε να το κάνουμε στον υπέρτατο βαθμό. Εμείς κάνουμε πράγματα που δεν μπορούν να τα κάνουν άλλοι και εμείς για αυτό κερδίζουμε.

Οι δύο βασικοί άξονες μας είναι δεν θέλουμε να κάνουμε ότι μας έκαναν και δεν πρόκειται να εμπλακούμε ποτέ σε τίποτα παράπλευρο”.

Για τον Χαραλαμπόπουλο: “Δεν υπάρχει καμία απαίτηση του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης είχε την τύχη ή την ατυχία να είναι με τις Εθνικές Ομάδες, δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί σε ένα καμπ για τα ντραφτ. Όταν μιλήσαμε το καλοκαίρι του δώσαμε το οκ να πάει να συμμετάσχει σε αυτό το καμπ. Η απόφαση ήταν 100% δική μας. Δόθηκε η άδεια στο παιδί να πάει στην Ιταλία και μετά άλλαξαν τα σχέδια της Λίγκας και του πρωταθλήματος, οπότε εμείς δεν θέλαμε να έχει κάποια αποτυχία ο παίκτης και να μας πει δεν με αφήσατε.

Θα κάναμε το ίδιο για τον Χρυσικόπουλο και για τον Κόνιαρη. Προτιμάτε έναν παίκτη 2-3 ματς να δίνει και την καρδιά του ή περιμένετε έναν παίκτη που έχει ξινίσει. Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε σε αυτή την λογική. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βοηθήσουμε”.

Για το αν έχει κλείσει παίκτες ο ΠΑΟΚ: “Όχι ακόμη. Ο Μαργαρίτης είναι η σημαία της τωρινής ομάδας του ΠΑΟΚ, είναι ένα παιδί που ότι έχουμε στο μυαλό μας για το πώς πρέπει να είναι αθλητής μας. Ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις του Βαγγέλη και με μεγαλύτερη ηρεμία θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατάσταση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Τρομερή κίνηση από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για την ΚΑΕ

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία…