Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ζιάγκος: “Ακουγόταν αστείο πως ο Παναθηναϊκός θα το πάρει εύκολα”

Ζιάγκος: “Ακουγόταν αστείο πως ο Παναθηναϊκός θα το πάρει εύκολα”

Ζιάγκος

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, με δήλωση του στο “ΣΠΟΡ ΦΜ 94.6”, αναφέρθηκε στον πρώτο τελικό και τις λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά, ενώ τόνισε ότι ακουγόταν αστείο ότι θα έπαιρνε εύκολα ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα.

Πιο αναλυτικά όσα είπε: 

Για το που κρίθηκε ο πρώτος τελικός: “Ως Έλληνες άνθρωποι του αθλητισμού βιαζόμαστε να ασκήσουμε κριτική και να προδικάσουμε αποτελέσματα. Από τη μία πλευρά ήταν ένας Παναθηναϊκός που έδειχνε σε καλή κατάσταση και βρισκόταν σε κατάσταση φορμαρίσματος και από την άλλη ένας Ολυμπιακός που έψαχνε τα πατήματά του και είχε βασικούς παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς και βρίσκονταν σε στάδιο ανάρρωσης. Έτσι κρίναμε πως θα είναι μία εύκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ, αυτό ματς ακούγεται αστείο. Και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος μετά από πολύ καιρό. Παίκτες που ήταν ρολίστες έγιναν πρωταγωνιστές και κατάφερε να πάρει ένα αποτέλεσμα στην πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν”

Για τον Κώστα Παπανικολάου: “Ο Ολυμπιακός είχε τον Παπανικολάου σε πολύ καλό βράδυ, και πιθανόν στο επόμενο ματς να είναι κάποιο άλλος στη θέση του. Ομάδες που στηρίζονται στον ελληνικό κορμό και είναι χρόνια μαζί στον σύλλογο με τον ίδιο προπονητή δεν με εκπλήσουν όταν οι συνθήκες τους καλούν να βγουν μπροστά και τα καταφέρνουν. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα”

Για το τι να περιμένουμε στο δεύτερο τελικό: “Οι ομάδες τέτοιου επιπέδου έχουν ένα χαρακτηριστικό αντανακλαστικών ιδιαίτερα αναπτυγμένο. Έχουν μία ενστικτώδη αντίδραση σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα και προς τον κόσμο αλλά και στους αντιπάλους τους. Περιμένω να δω από τον Παναθηναϊκό με ένστικτο επιβίωσης, Περιμένω ένα καλύτερο παιχνίδι πιο ποιοτικό. Από την άλλη και ο Ολυμπιακός θα είναι το ίδιο σοβαρός. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί όχι τόσο από τον Ολυμπιακό από το αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να βγάλει αντίδραση”

Για το αν περιμένει κάποια έκπληξη από τους προπονητές: “Προσωπικά δεν περιμένω κάτι που θα αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία των ομάδων ή κάποιος παίκτης που δεν περιμένουμε. Είναι ομάδες με βαθύ ρόστερ, που έχουν δώσει συνεχόμενα ματς όλη τη χρονιά. Δεν περιμένουμε δηλαδή κάποιον… λαγό από το καπέλο. Περισσότερο ψυχολογικό θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ματς, παρά αγωνιστικό. Θα παίξουν ρόλο οι ειδικές καταστάσεις και η προσωπικότητα των παικτών. Θα είναι ένα παιχνίδι σκληρό με επαφές και κάθε ομάδα θα δώσει και την ψυχή της για να το πάρει”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…