Κεντρική NBA ”Ξέχασε να σουτάρει ο Φουλτζ”
NBA

”Ξέχασε να σουτάρει ο Φουλτζ”

markel foulze

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν μάλλον… καταστροφική για το περσινό νούμερο 1 του Draft, Μάρκελ Φουλτζ. Ο παίκτης των Σίξερς, τραυματίστηκε στον ώμο με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά παιχνίδια στη σεζόν, με τον ίδιο να επιστρέφει, αλλά να μην προσφέρει τα αναμενόμενα όπως ”μαρτυρούν’ και οι αριθμοί του (7,1 πόντοι, 3,8 ασίστ, 3,1 ριμπάουντ).

Ο Ντρού Χάνλαν, γυμναστής που είχε αναλάβει τον Φουλτζ και δούλευε καθημερινά μαζί του, σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως το πρόβλημα του 20χρονου γκαρντ ήταν ψυχολογικό, αντιμετωπίζοντας το ”YIPS”. Πρόκειται για μια ειδική κατάσταση κατά την οποία ο αθλητής ξεχνάει πως να σουτάρει και χάνει τη μηχανική του.

Συγκέκριμένα ο Χάνλαν ανέφερε: ”Νομίζω πως με τον Μαρκέλ είχαμε μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις yips στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Ξέχασε εντελώς πως να σουτάρει και είχε αρκετές αστοχίες στη μηχανική του. Είμαστε πάντως πιο μπροστά απ΄ότι περίμενα στην αρχή. Πίστευα πως θα χρειαστούμε έξι εβδομάδες για να φτάσουμε στο σουτ, ωστόσο ο Μαρκέλ σουτάρει ήδη από την δεύτερη εβδομάδα. Δεν είναι ακόμα τέλειο, αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα είναι εντάξει και θα δείξει στον κόσμο γιατί ήταν πέρσι στο νο.1 του Draft”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λευτέρης Κουτεντάκης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…